XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
45%
32%
23%
Tipovanja
1
X
2
1
1
0
Utakmica tipovana 2 puta

 
5
Spartak ŽK
34
 
6
Proleter
32
 
7
Radnički (N)
31
17
Inđija
18
 
18
Zlatibor
16
19
OFK Bačka
14
Rad
Vojvodina
Inđija
Radnik
Javor Matis
Spartak ŽK
Mačva
Radnički (N)
Crvena zvezda
Metalac
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice
Remi Zlatibora bez NjeguŔa
12.02.2021 zlatiborpress.rs

Detalj sa meča - foto: zlatiborpress.rs

Fudbaleri Zlatibora odigrali su nereÅ”eno 2:2 sa Proleterom na gostovanju u Novom Sadu u okviru 21. kola Superlige Srbije. Čajetinski tim je bez doskoraÅ”neg trenera Zorana NjeguÅ”a osvojio drugi bod u prolećnom delu sezone protiv ekipa iz gornje polovine tabele i to sa igračem manje, ali pri samom kraju je imao veliku Å”ansu kojom je mogao doći do sva tri boda.

Ā 

Iako obe ekipe igraju tvrđi fudbal sa manjim brojem golova, svi pogoci su pali u prvih 45 minuta. Domaće je doveo u vođstvo Bojan Kovačević u četvrtom minutu, da bi izjednačio Stefan Vukić u devetom. Na 2:1 povisio je Viktor Živojinović, a drugo i konačno izjednačenje doneo je Vasilije Janjić u 43. minutu.

Pre ovog meča doÅ”lo je do iznenadne promene na klupi Zlatibora poÅ”to trener viÅ”e nije Zoran NjeguÅ”. Mediji su preneliĀ da će tim preuzeti Dejan Nikolić, ali je atuelni trener Žarkova rekao da je posvećen svom aktuelnom klubu. Stoga su ekipu vodili sportski direktor Predrag Ristanović, koji je do jesenas i bio glavni strateg, i dugogodiÅ”nji pomoćnik Goran Zdravković koji je u zvaničnom protokolu i TV prenosu označen kao trener.

Zlatibor se donekle revanÅ”irao za poraz u prvom delu sezone od Proletera, ekipe koja je od početka prvenstva kod kuće na 11 mečeva primila samo Å”est golova. Popularni Zlatiborac ostaje na 18. mestu sa 17. bodom, a u narednom kolu dočekuje TSC.

Kao i na proÅ”lom meču, Zlatibor je imao očajan početak sa smuÅ”enom reakcijom odbrane. Novosađani su u četvrtom minutu stigli do Å”esnaesterca, i nakon Å”to je jedan Å”ut blokiran, Kovačević je uspeo da preciznim Å”utem smesti loptu u mrežu. Za razliku od prve prolećne utakmice sa Spartakom, čajetinski tim nije čekao do poluvremena da pruži odgovor pa je u već narednim minutima bio opasan. U devetom minutu utakmice Zlatibor je napao po levoj strani a centarÅ”ut ka drugoj stativi je pronaÅ”ao Vukića, koji se bolje postavio od odbrane domaćih i glavom postigao treći gol u sezoni, čime je opravdao odluku stručnog Å”taba da ga stave u startnu postavu. Po primljenom golu ekipa Branka Žigića je ponovo preuzela terensku inicijativu, Å”to im se isplatilo u 32. minutu kada je mladi Živojinović poovukao loptu po levoj strani, ustremio se ka sredini i sa ivice Å”esnaesterca Å”utirao, a za golmana Čubrakovića je najveći problem bio Å”to je lopta pogodila nekoga od odbrambenih igrača pa je zavrÅ”ila u mreži za 2:1.

Do drugog izjednačenja stiglo se u finiÅ”u poluvremena najviÅ”e zahvaljujući smuÅ”enoj reakciji odbrane Proletera. Suprotno svojim karakteristikama Å”toperi domaćih su propustili da raŔčiste loptu u ne baÅ” opasnom napadu Zlatibora Å”to je iskoristio krilni igrač gostiju Janjić da dođe do nje i stigne pred gol da bi posle jedne finte preciznim udarcem postigao drugi gol za svoj tim.

Drugo poluvreme je bilo manje sadržajno, ali samo u pogledu Å”ansi i golova. Ono Å”to ga je obeležilo bio je drugi žuti, odnosno crveni karton za vezistu Zlatibora Nemanju Krstića, Å”to je opredelilo Čajetince da se brane do kraja meča. Ipak, to im je otvorilo kontranapade koje umeju odlično da iskoriste, ali na ovom meču nisu. Najpre je u 75. minitu iz izgledne pozicije neuspeÅ”an bio rezervista Milenković, na pozajmici upravo iz Proletera, da bi u jeku opsade gola Čubrakovića, sevnula joÅ” jedna kontra u 93. minutu. Ponovo je strelac Janjić bio smalažljiv, izaÅ”ao sam pred golmana, mogao možda i da doda saigraču, ali je Å”utnuo pored gola. Time je ostalo konačnih 2:2.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Proleter Zlatibor
Međusobne utakmice
2020-2021
12.02
14:30
Proleter
Zlatibor
2
2
05.08
19:00
Zlatibor
Proleter
0
2

Uporedni rezultati

Proleter
 
Zlatibor
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (0) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (1)
4 (2) Dati poeni 2 (0)
2 (2) Primljeni poeni 4 (2)
+2 (0) gol razlika na utakmicama -2 (-2)
50% (0%) UspeŔnost 0% (0%)
Goran112 i joÅ” 1 korisnika su tipovali utakmicu