XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
58%
17%
25%
Tipovanja
1
X
2
1
1
0
Utakmica tipovana 2 puta

4
Morava (M)
31
5
Miločajac
31
 
6
Proleter
26
5
Miločajac
31
 
6
Proleter
26
 
7
Omladinac (NS)
25
Borac (V)
Karađorđe
Ibar
Zvezda
Rudar
Borac (V)
Ibar
Rudar
Radnik
Omladinac (NS)
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Režija Grujić, realizacija Bojanić

Pogledi usmereni ka lopti - foto: M. Milanović

Sa ovog meča nosimo nekoliko utisaka. Onaj prvi, valjda i najvažniji, susret  je odigran u pravom fudbalskom ambijentu, pred za ovaj rang velikim brojem gledalaca - detalj koji raduje svakog istinskog ljubitelja ove igre. Drugi utisak tiče se velike borbenosti igrača oba tima, koji su želeli da pokažu da su zasluženo u gornjem delu tabele. Vodila se prava muška borba, bilo je i oštrijih startova, ali ne i grubih, sve u žaru borbe. Miločajac je želeo da ostane pri vrhu tabele, a Proleter nije izgubio još od devetog kola, odigranog 21. oktobra. Logično je da se očekivao težak i neizvestan meč, tako je i bilo. Sledi hronološki prikaz ključnih detalja meča.

 

U 7. minutu, šutem sa distance domaći štoper Šiljković zagrejao je dlanove Čampara, koji je bio priseban. Dva minuta kasnije, gosti traže penal, nakon jedne nabačene lopte u domaći šesnaesterac (navodno igra rukom), ali je igra nastavljena. U 11. minutu sledi dobra akcija Proletera, koju je osujetio Todorović, uklizavši u poslednji čas, čime je sprečio da lopta stigne do gostujućeg napadača, kome bi preostao lak zadatak. Probao je nešto kasnije i bek Milojević, ali je lopta otišla iznad prečke mladog Đorđevića. U 20. minutu slobodnjak za Miločajac sa 22-23 metra, ali je lopta nakon udarca Zrnzevića kačila živi zid, završivši u korneru. Deset minuta pre odmora, nakon prekida i serije odbitaka, loptu u domaćem šesnaestercu zahvata Veselinović, ali ju je Đorđević uhvatio "živu". U 37. minutu Grujić najavljuje da će biti glavni arhitekta pobede domaćih. Tada je, nakon dobre akcije, njegov šut mogao biti i bolji (preko gola), ali je samo minut kasnije odlično "probio" po desnom krilu, ušao u kazneni prostor, primoravši defanzivca Proletera da ga sruši. Dosuđen je penal, koji je u gol pretvorio Bojanić. Mogao je Miločajac na odmor i sa većim vođstvom, centimetri su bili u pitanju. Igrao se 44. minut, opet prodor Grujića po desnom boku, odličan centaršut, šut glavom Bulatovića iz blizine, ali se umesto mreže zatresla prečka gostiju. Potom je i Nikolić uspeo da nadmudri štopera Proletera, ali ne i golmana.

U nastavku meča, najpre je probao Kolaković sa distance, ali je Đorđević odbio loptu daleko od gola, igrao se 48. minut. Već u 54. minutu rezultat se promenio. Odlični Grujić izvršio je pritisak na beka gostiju na aut-liniji, oduzevši mu loptu, potom je istu povukao, pa sa desnog krila sjajno uočio i proigrao Bojanića, koji je iz srca šesnaesterca sproveo loptu u mrežu Proletera, za erupciju radosti domaće publike. Ipak, već u 60. minutu ponovo je vraćena rezultatska neizvesnost. Kontakt beka domaćih i napadača gostiju, blizu leve ivice šesnaesterca, pomoćnik je okarakterisao kao penal, a njegovu signalizaciju glavni arbitar je nakon kraćeg razmišljanja usvojio. Penal je rutinski realizovao prekaljeni golgeter gostiju, Veselinović. Gosti su poslednjih 12 minuta igrali sa 10 igrača, usled drugog žutog kartona za Kolakovića (nesporazum sa Nikolićem kod izvođenja prekida - obojica požuteli). Miločajac je u završnici bio kompletan, ali bez možda i glavnih aktera meča, Bojanića i Grujića, koji su napustili teren zbog lakših povreda Do kraja susreta viđena je rovovska borba na svakom delu terena, a pretili su i jedni i drugi uglavnom sa distance. Kod domaćih, Bulatović je tukao najpre pored gola (70.minut), dok je kasnije, nakon akcije i dobrog pasa Nikolića isti igrač šutirao iznad prečke, igrao se 85. minut. Probao je iz prekida i poslovično borbeni Gračanac. Pred kraj meča domaći su izveli kontru, na kraju koje je Nikolić "gurnuo" odličan pas iza štopera gostiju, ali je rezervista Stojanović zakasnio da isti realizuje. Dobar pokušaj, minut pre kraja imao je Zrnzević, ipak je lopta nakon njegovog šuta po zemlji, završila tik pored leve stative golmana Čampara. Od akcija gostiju beležimo jedan šut sa 18 metara, pokraj desne stative, dok su najbliži golu bili u 86. minutu, kada se u dobroj poziciji našao Aćimović, ali nije uspeo da zahvati loptu. Na kraju, zaslužen trijumf Miločajca, koji je bio za nijansu konkretniji.

Gračanac izvodi aut - redarska služba budna - foto: M.Milanović

Uz već pominjane igrače, treba reći da pohvale za borbenost zaslužuju svi akteri u oba tima. U redovima Miločajca bila primetna odlična igra štoperskog tandema Šiljković - Todorović, koji su delovali dosta požrtvovano i sinhronizovano, iako nemaju puno zajedničkih nastupa. Ovom pobedom Miločajac ostaje u vrhu tabele, konkretno na poziciji boj tri, sa isto tolikim zaostatkom za liderom iz Deževe. Tasićeve pulene u subotu čeka teško i daleko gostovanje u Delimeđu. Proleter sa timom kojim raspolaže, ne treba da brine oko konačnog plasmana. Momci iz doline Gruže iduće nedelje gostuju trenutnom lideru.

Miločajac - Proleter (Pečenog) 2:1 (1:0)

Stadion u Miločaju, gledalaca preo 200. Strelci: Bojanić u 39. minutu (penal) i 54. minutu za Miločajac, a Veselinović u 60.minutu (penal) za Proleter. Žuti kartoni: Bojanić i Nikolić (Miločajac), Mladenović, Milojević, Gvozdenović (Proleter). Crveni karton: Kolaković (Proleter). Igrač utakmice: Željko Grujić (Miločajac).

Miločajac: Đorđević, Gračanac, Todorović, Šiljković (kapiten), Marinković, Danilović, Bojanić (Laković), Bulatović, Grujić (Stojanović), Zrnzević, Nikolić, na klupi još Gajić i Trifunović, trener Tasić.

Proleter: Čampar, Erak, Nikolić, Milikić, Veselinović, Mladenović (kapiten), Petrović, Milojević, Gvozdenović, Đorđević i Kolaković. Igrali su još Vasiljević i Aćimović, na klupi Mijalačković, trener Davidović.

Niže lige Niže lige Raška okružna liga Miločajac Proleter
Međusobne utakmice
2023-2024
28.04
11:00
Miločajac
Proleter
2
1
08.10
11:00
Proleter
Miločajac
3
1

2022-2023
14.06
18:00
Miločajac
Proleter
3
1
13.11
11:00
Proleter
Miločajac
6
2

2012-2013
13.04
16:30
Proleter
Miločajac
3
0
16.09
11:00
Miločajac
Proleter
1
1

2011-2012
19.05
17:30
Miločajac
Proleter
3
2
15.10
14:30
Proleter
Miločajac
6
1

Uporedni rezultati

Miločajac
 
Proleter
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
8 (4) Broj utakmica 8 (4)
3 (3) Broj pobeda 4 (4)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
4 (0) Broj poraza 3 (0)
13 (9) Dati poeni 23 (18)
23 (5) Primljeni poeni 13 (4)
-10 (+4) gol razlika na utakmicama +10 (+14)
37% (75%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata