XS
SM
MD
LG
06.07.2013 N.Pavlović

Miloš Petrović najbolje ocenjeni sudija Podunavske okružne lige

Miloš Petrović ''Šumac'', standardni igrač GFK Jasenice 1911 najbolje je ocenjeni fudbalski sudija Podunavske okružne lige. Prosek ocene za glavno suđenje je 8,36 a za pomoćno 8,28. Kao mlad i perspektivan sudija, od sudijske organizacije i KUS-a Podunavskog

okruga, predložen je na listu zone Dunav. Početak njegove fudbalske karijere, bio je u školi fudbala ''Perica Ognjenović'' , kada je došao na gradski stadion u Smederevsku Palanku i počeo od selekcije petlića. Od 2005. godine prelazi u novoformirani klub GFK Jasenicu 1911 i kreće sa selekcijom pionira, preko kadeta i omladinaca, gde je u sve tri selekcije bio kapiten. Prvi nastup za senirsku ekipu GFK Jasenice, imao je sa 16. godine u zoni Dunav, a susret je bio sa Selevcom. Već drugu godinu je standardni štoper u Palanačkom srpskoligašu, a u proteklom prvenstvu pauzirao je samo tri puta i to zbog parnih žutih kartona. U školu za fudbalske sudije otišao je sa 16. godina. Zvanje privremenog fudbalskog sudije, dobio je 6. septembra 2009. godine.

Kao u svakom poslu, svaki početak je težak, imao sam pozitivnu tremu kada sam debitovao kao glavni sudija. Bila je utakmica opštinske lige, Radnik sa Kolonije – Udarnik iz Baničine, koja se završila pobedom domaćina od 1:0 rekao je u jednom dahu Petrović. Posle godinu dana, kao najmlađi sa 17. godina, prelazi na listu Podunavske okružne lige. Novi iskorak je napravio posle tri godine, postao je sudija druge kategorije na republičkom nivou. Od jesni će, kao glavni sudija deliti pravdu klubovima zone Dunav, a istovremeno će, pošto je potreban i kao igrač da nositi dres Jasenice.

Inače Petrović je navijač Crvene zvezde, koji kaže da je san svakog sudije da deli pravdu u večitom derbiju. Ako bude imao tu čast, znači da je uspeo u poslu.

Pored velikih aktivnosti u fudbalskom sportu, možda budući Internacionalac, veliku pažnju posvetio je i obrazovanju. Ovih dana je stekao uslov da se upiše na drugu godinu, Visoke poslovne škole strukovnih studija ''Prof. Dr Radomir Bojković'' – Kruševac, i kada je završi biće strukovni Ekonomisata.

- Mislim da je meni diploma potrebna, obrazovanje je važno. Svaki mladi čovek, svoje obrazovanje treba da podigne na što veći nivo, a ja želim da budem ekonomista, rekao je Miloš Petrović ''Šumac''.

Fotografije: Miloš Petrović ''Šumac'' , nov na listi zone Dunav.

Zašto je Miloš Petrović Šumac ?

Familija Petrović u Smederevsku Palanku se naselila iz mesta Šume kod Natalinaca, opština Topola. Šumac je bio i njegov otac Miroslav kao i pokojni stric Radoslav. Inače oni su 80- godina prošlog veka, bili standardni igrači fudbalskog kluba Uzor, koji se takmičio u Šumadijskoj ligi.