XS
SM
MD
LG
28.07.2013 Sl.Blagojević

Regata Morava-Dunav startovala po 22. put

U organizaciji regata kluba RASINA iz Kruševca juče je sa Zapadne Morave kod Jasičkog mosta startovala 22 regata MORAVA-DUNAV-VELIKO GRADIŠTE. Ovo je po 22 drugi put da ova regata kreće rekao nam je jedan od stalnih učesnika Dragiša Ranković. Ova regata okuplja prave zaljubljenike prirode Morave i njenog sliva i trajaće do 05 avgusta kad učesnici stižu u Veliko Gradište. U grupi učesnika nalaze se i deca od 5 godina ali i oni koji su prevarili i 70 godina života. Prva stanka učesnika bila je na mestu Sastavci gde se spajaju Južna i Zapadna i čine Veliku Moravu ali i mestu gde se 1810 godine odigrala čuvena Varvarinska bitka. Potom su učesnici krenuli do Varvarina gde su na terasi oronulog hotela Plaže odmorili i osvežili se pred dalji put uz prisustvo prvog čoveka opštine Varvarin prof. Zorana Milenkovića koji je i sam bio učesnik regate od Jasike do Varvarina.
 Obraćajući se učesnicima regate predsednik varvarinske opštine je istakao značaj ovakvih manifestacija i obećao da će  već naredne godine na regati opština Varvarin učestvovati sa bar jednim čamcem. Predsednik regata kluba Rasina zahvalio se domaćinima na toploj dobrodošlici i govorio o neslućenim lepotama Moravskog priobalja. , a potom je regata zadovoljna dobrodošlicom u Varvarinu krenula put sledećeg odredišta Ćuprije.

Sledi FOTO reportaža našeg fotoreportera Radeta Bradić

 

slika 1. Regata stiže  kraj hotela Plaža u Varvarinu

slika 2. Obraćanje predsednika opštine Varvarin prof. Zorana Milenkovića i predsednika regata kluba Rasina predstavnicima Televizije s , RTK i drugih medija

slika 3. predsednik opštine Varvarin profesor Zoran Milenković i Dragiša Ranković posle napornog puta od Jasike do Varvarina rashladjuju se pivom.

 
slika 4. Vodeći čamac regate!

slika 5. Najmlađi učesnici regate u društvu vašeg dopisnika Sofija i Uroš

 
slika 6. Odlazak regate

slika 7. Predsednik opštine Varvarin ispraća učesnike regate izgleda da se i njemu ide dalje

slika 8. Prvi put učustvuju Danijela Živadinović i Marko Petrović . U glas kažu ovo je prvi put a od naredne godine svaki put