XS
SM
MD
LG
07.07.2008 G.Ćirović

Fudbaleri kraljevačke Sloge počeli pripreme

Prozivkom igrača i prvim lakšim treningom, fudbaleri kraljevačke Sloge juče su počeli pripreme za novu sezonu na srpskoligaškom zapadu. Na prvoj prozivci šefu stručnog štaba Igoru Tufegdžiću javilo se 13 igrača iz prošlogodišnjeg sastava, dok će se nekoliko fudbalera iz omladinskog pogona treninzima prve ekipe priključiti sledeće sedmice. Bazični deo priprema Sloga će odraditi na planini, a već za danas planiran je odlazak na Goč, nedaleko od Kraljeva.
Na Goču ćemo u narednih sedam dana raditi na sticanju kondicije i poboljšanju fizičke spreme. Po povratku sa planine, treninzima će se priključiti i igrači iz mlađih selekcija, koji su sezonu završili pre nekoliko dana. Tri dana treniraćemo u Kraljevu, a onda sledi odlazak u Ivanjicu, gde ćemo tokom deset dana odigrati nekoliko kontrolnih utakmica - iznosi plan priprema Igor Tufegdžić prvi strateg Sloge.
Redove starijeg kraljevačkog prvoligaša do sada su napustili golmani Ugrenović i Božović, a slobodni u izboru nove sredine su i Đenić, Popović, Korićanac, Četrović, Milosavljević i Ribać. Defanzivnu liniju Sloge za sada su pojačala braća Radoslav i Vinko Vlašić, dojučerašnji prvotimci gradskog rivala Metalca, a stigao je i Darko Vasiljević, koji je prve fudbalske korake napravio u kraljevačkom „Bambiju“ zatim prošao mlađe selekcije Partizana, a poslednjih šest meseci proveo u Teleoptiku. U toku su i pregovori sa Zoranom Akovićem dosadašnjim golmanom Berana.
Prelazni rok je tek počeo i u dogovoru sa upravom kluba u planu je da se pojačamo sa još pet-šest iskusnih i kvalitetnih igrača. Do početka sezone na raspolaganju imamo mesec dana, što će, nadam se, biti dovoljno da se dobro pripremimo za jesenju sezonu u srpskoj ligi „zapad. Naše ambicije su jasne, želimo da izborimo plasman u viši rang! Svesni smo da nas do ostvarenja tog cilja čeka dosta napornog rada, ali verujemo da ćemo biti kadri da ostvarimo ono što nam je prošle sezone u baražu izmaklo - naglasio je Tufegdžić.