XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Jelena Erić 12. na Šampionatu sveta!

MARIZBURG 29. avgust (Info centar).- Jelena Erić, biciklistkinja CCN Metalca iz Kraljeva osvojila je u Marizburgu u Južnoj Africi izvanredno 12. mesto na Šampionatu sveta u planinskom biciklizmu u juniorskoj trci!

Drugi srpski predstavnik, junior Jednote iz Šida Aleksandar Roman završio je trku na 54. mestu.

Erićeva je imala na cilju 4,52 minuta zaostatka u odnosu na novu juniorsku šampionku sveta Aleksandru Keler iz Švajcarske. Srebrna medalja pripala je Emili Kolomb (Italija) sa 46 sekundi slabijim vremenom, dok se bronzom okitila Sara Bauer (Nemačka) sa 1,01 minut zaostatka. Trku je zavšilo 35 juniorki.

U juniorskoj trci na cilj je stiglo 69 biciklista. Pobedio je Lukas Baum (Nemačka) sa 42 sekunde boljim vremenom do Petera Disera (Kanada) dok je na trećoj poziciji Đoel Bertolini (Italija) imao 1,02 minuta slabije vreme. Aleksandar Roman je na 54. poziciji imao krug zaostatka.

Treća srpska predstavnica, Jovana Crnograc iz BK Novi Sad, najbolja srpska takmičarka u planinskom biciklizmu, na stazu izlazi u petak 30. avgusta od 13 časova. Prijavljeno je 39 takmičarki do 23 godine iz 26 nacija.

Ove godine Jovana Crnogorac je na EŠ u Bernu osvojila sjajno 14. mesto, Jelena Erić je bila 17. juniorka, a Aleksandar Roman 62. junior.

Prošle godine na Šampionatu sveta u planinskom biciklizmu u Austriji, Jovana Crnogorac je bila sjajna 14. u trci za biciklistikinje do 23 godine.

Na svetskoj rang listi za žene Jovana Crnogorac je 27. sa 601 bodom. Švajcarkinja Nef (20 godina), Ukrajinka Belomojna (21 godina) i Jovana Crnogorac (21 godina) su najmlađe u prvih 30.