XS
LG
29.08.2013 FK Bratstvo

Saopštenje za javnost FK Bratstvo iz Prigrevice

Uprava FK Bratstva iz Prigrevice, nakon analize susreta odigranog prošle subote, 24.08.2013. godine u Prigrevici, a u okviru 2. kola Vojvođanske lige „Zapad“ između FK Bratstva i Omladinca iz Novih Banovaca, koji je završen nerešeno 1:1, a na osnovu svega viđenog na terenu i nesvakidašnje sudijske nepravde od strane glavnog arbitra Saše Dujića iz Sremske Mitrovice daje saopštenje:

Mi smo jedan veoma organizovan klub koji okuplja više od 150 mladih koji igraju u svim selekcijama i veoma ozbiljno pristupamo obavezama, odnosno ulažemo maksimum truda i sredstava kako bi mlade odvojili od svih poroka i usmerili ih ka sportu. Naš rad se vrednovao velikim uspehom tokom prošle sezone kada smo oborili sve dosadašnje rekorde Područne lige Sombor i plasirali se u Vojvođansku ligu „Zapad“.

U novi rang takmičenja smo ušli sa jasnim ciljem da budemo korektan i u svakom pogledu drag član lige, ali smo već na startu osetili nepravdu od strane sudije Saše Dujića iz Sremske Mitrovice koji je svojim odlukama direktno uticao na konačan ishod susreta. Njegovo delenje (ne)pravde u velikoj meri doprinosi glasinama koje kruže među klubovima da se pobednik Vojvođanske lige znao još pre početka takmičenja. Mi kao klub koji živi od sponzorstva imamo obavezu da reagujemo i da tražimo ravnopravne uslove za odigravanje susreta, bez da unapred budemo žrtve sudija, jer to od nas zahteva sponzor kluba.

Svedoci smo sve učestalijih odustajanja pojedinih klubova od takmičenja i njihovih gašanja, pa smatramo da bi o svemu navedenom čelnici FFS, FSV i Sudijske organizacije morali da povedu računa. Ne smemo ni da pomislimo šta se može desiti sa klubom ukoliko sponzor, koji ne vidi svrhu ulaganja u nešto što nema perspektivu, odustane od dalje pomoći klubu. Mi smo dobro analizirali suđenje Dujića i sa pravom možemo da tvrdimo da smo oštećeni, odnosno da su nam oteta dva boda.

Ovim putem apelujemo na sve iz pomenutih organizacija da preduzmu određene poteze u cilju zaštite fudbalske igre i da nam se omogući da pošteno igramo na svim terenima, samim time demantuju glasine o unapred poznatom pobedniku lige.

Graničar 1924 0 : 2 Sloga
Crvena Zvezda 0 : 4 Polet