XS
SM
MD
LG

Vidljive konture pobedničkog tima

Na dve nedelje pred početak sezone fudbaleri Sloge spremno dočekuju start na srpskoligaškom “Zapadu”. Ovakav zaključak se nameće posle niza kontrolnih utakmica “belih”, ali i učinka kluba u još uvek aktuelnom letnjem prelaznom roku. Posle desetodnevnih priprema u Ivanjici, napornog rada na Gradskom stadionu i terenima u okolini Kraljeva, te serije kontrolnih utakmica u kojima se je prikazana zavidna forma, svi kojima je Sloga na srcu sa dosta optimizma dočekuju 17.avgust i premijerni meč sa imenjakom iz Požege.
Nemam ni jednu reč zamerke na zalaganje i ponašanje mojih igrača tokom dosadašnjeg toka priprema. Sve su odradili kao pravi profesionalci, maksimalno su se podredili uspehu tima i sami svesni kakav je cilj pred sve nas postavljen. Istovremeno sasvim dobro smo odradili posao u prelaznom roku, mada moram da se ponovim i da naglasim da još nismo zaključili letnju pijacu. U razgovoru sa čelnim ljudima u klubu naznačio sam da su nam neophodna dva igrača, jedan u vezi i jedan u špicu napada. Verujem da će ti poslovi biti uspešno okončani što bi olakšalo ostvarenje željenih ambicija, ulazak u viši stepen takmičenja – naglašava Igor Tufegdžić 26.-togodišnji šef struke kraljevačke Sloge.
Stariji srpskoligaš sa Gradskog stadiona protekle sedmice odigrao je tri utakmice. Bez golova sa beogradskim srpskoligašem Šumadijom iz Jagnjila, ubedljiva pobeda u Lučanima protiv Mladosti 4:1 i trijumf protiv novog zonaša Omladinca iz Novog Sela 3:1. U pomenutim susretima šansu su dobili svi igrači, ako i pojedinci kolji su došli na probu u Slogu.
Posle poraza od Lovćena sam rekao da nisam nezadovoljan, a tako i sada kažem da nisam ni preterano zadovoljan. U ove tri utakmice video sam i dobrih, ali i loših stvari u našoj igri. Na to sam igračima već skrenuo pažnju i na ispravljanju grešaka ćemo raditi narednih dana. Dobro je se konture startnog sastava naziru, da je konkurencija za svako mesto u timu izuzetna i da je atmosfera u ekipi prava, pobednička. Nastojanja su da Sloga na isti način igra i kod kuće na strani, jer samo tako možemo do prvog mesta i Prve lige. Ne smemo i nećemo da zavisimo od rivala, samo je bitna naša igra. Očekujemo kompletiranje tima sa još dva pojačanja i u naredna dva susreta iskristalisaće se tim za start prvenstva. U sredu igramo sa gradskim rivalom Metalcem,a generalna proba je Prva petoletka koja će narednog vikenda gostovati u Kraljevu – zaključuje Tufegdžić.
Iz Sloge je otišao veliki broj igrača, među poslednjima su Gradski stadion napustili Vladan Pavlović (Metalac GM) i Stefan Drašković (Mačva). Za sada su Slogu pojačali braća Vinko i Radoslav Vlašić (Metalac KV), Darko Vasiljević (Teleoptik), Nikola Radovanović (Mladenovac), Dejan Vasić (Banat), Nemanja Pavlović (Glasinac Sokolac), Dragan Tadić (Napredak KŠ), Vladan Đogatović (Javor) i Igor Bilić (Javor). Na probi je mladi napadač iz Arilja PetarKovačević koji se nametnuo sa dva gola u Lučanima, a po nezvaničnim informacijama do srede i prijateljskog meča sa kraljevačkim Metalcem biće poznata i imena novih pojačanja Sloge.
Navijači “belih” su već dali svoj sud i Dejana Vasića, pridošlicu iz zrenjaninskog Banata, proglasili za nejveće pojačanje Sloge.
Više sam nego iznenađen klubom, uslovima, atmosferom. Sve je na izuzetnom nivou i moram odmah da naglasim da Sloga zaslužuje viši rang takmičenja. Bio sam u maloj nedoumici da li da iz kluba Meridijan lige odem u Srpsku ligu, ali sada mogu da kažem da se nisma pokajao i da je ova odluka bila odlična. Iznenađen sam i radom na treninzima, radi se vrhunski i siguran sam da će takav rad dati i rezultate. Pred nas je postavljen cilj, svi znamo da nam je obaveza da pružimo sve od sebe i domognemo se Prve lige. Uz atmosferu koja vlada u klubu, sjajnu organizaciju i uslove siguran sam da ćemo u tome i uspeti. Slogi će uspeh doneti timski duh, nikako učinak pojedinca i tako svi moramno da se ponašamo – kao pravi lider kazuje Dejan Vasić lucidni organizator igre kraljevačke Sloge.