XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović predsednik SK Partizan

BEOGRAD, 6. septembar (Info centar).- Andrea Arsović, srpska olimpijka, evropska šampionka, pobednica Svetskog kupa i višestruka državna šampionka, izbrana je za predsednika Streljačkog kluba Partizan na vanrednoj Skupštini u Beogradu.

Za Andreu Arsović su glasala 22 delegata koliko je prisustvovalo sednici. Skupštna ima 26 delegata.

Za generalnog sekretara izabran je Dragan Donević.

U Upravni odbor izabrani su Veljko Jovanović, Jelena Banović, Milan Primožić i Branislav Bojka.

Delegati su prihvatili ostavke bivšeg predsednika UO Zorana Pašalića i predsednika Skupštine Partizana Mladena Franovića, dok je dosadašnji sekretar Dušan Kukrik razrešen dužnosti.

-Klub vode nekadašnji i sadašnji strelci i to je najvaće garancija da možemo da nastavimo se uspesima – rekao ej Dragan Donević koji je i terener kluba.- Imamo mnogo mladih strelaca i pažnja će biti usmerna na njih, jer oni su budućnost Partizana i srpskog streljaštva. Naravno, uz pomoć prijatelja kluba, roditelja i sponzora imamo veliku obavezu i da za vrhunske strelce, jer je Partizan uvek davao reprezentativce, omogućimo sve uslove za treninge, pripreme i napredovanje jer je cilj da u Riju 2016. imamo olimpijce iz naših redova.

Partizan je pošao stopama Novog Sada gde je predsednik aktivni takmičar, takođe olimpijac Nemanja Mirosavljev a direktor kluba reprezentativac Dragan Marković.

Andera Arsović (26 godina), ove godine je jedna od najuspešnijih takmičarki u svetu na Svetskim kupovima sa dva zlata u Čangvonu i Fort Beningu u trostavu, a u karijeri sa ovih takmičenja ima srebro iz Minhena 2012. i bronzu i Fort Beninga 2010. Sa Šampionata Evrope vazdušnom puškom ima zlato iz Merakera 2010. i bronzu iz Vierumakioja 2012.

Ove godine osvojila je i mediteransku bronzu u trostavu. Na Svetskom kupu u Čangvonu u martu ove godine sa 419,7 postavila je svetski rekord koji je Kineskinja Vu oborila u julu u Granadi (421). MK puškom trostav je četvrta a vazdušnom puškom šesta na svetskim rang listama.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise