XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Udovičić i Jovanović posetili Zavod za sport u Košutnjaku

BEOGRAD, 6. septembar (Info centar).- Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije susreo se sa hrvatskim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

Hrvatska delegacija predložila je srpskom ministru formiranje zajedničke regionalne lige univerziteta, u kojoj bi učestvovali studentski klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Ministi Udovičić i Jovanović posetili su i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije u Košutnjaku gde im je domaćin bio drirektor Jasminko Pozderac sa saradnicima.

Ministar Udovičić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog posete hrvatskog ministra i naglasio da dve države moraju da jačaju saradnju u sportu i zajedno rešavaju probleme.

- Naš zajednički cilj je da razvijamo univerzitetski sport i vrlo rado ćemo razmotriti inicijativu za osnivanje regonalne lige univerziteta, u kojoj bi trebalo uključiti sve zainteresovane zemlje u regionu. Veoma je važno i da unapredimo dobre odneose na polju sporta jer je to od značaja ne samo za Hrvatsku i Srbiju, već za čitav region - istakao je Udovičić.

Ministar Jovanović je naglasio da je regionalni razvoj sporta prioritet u radu oba ministarstva i da su otvoreni za sve predloge Ministarstva omladine i sporta Srbije.

- Moramo da radimo sa mladima, da ulažemo u sportiste a upravo je najviše mladih na univerzitetima i siguran sam da ćemo pronaći zajednički odgovarajući model za osnivanje lige univerziteta. Na taj način ojačaćemo i odnose dveju zemalja - zaključio je Jovanović.