XS
SM
MD
LG

Manje klubova, očekivanja velika

U prostorijama „ALFA Univerziteta“ u Kraljevu održana je redovna Konferencija klubova međuregionalne odbojkaške lige Kraljevo. Takmičenje koje veoma uspešno, decenijama, sporovodi Međuokružni odbojkaški savez Kraljevo (MOOSK) ove sezone startovaće u obe konkurencije 12/13. oktobra. Kalendar takmičenja dožveo je određene promene u odnisu na prethodns ezone, a sve u cilju da se klubovima olakša, da se ligaška i takmičenja mlađih kategorija ne poklapaju. Za razliku od prethodne, u MRL Kraljevo ove sezone biće manje klubova. U ženskoj konkurenciji nastupiće osam, a u muškoj samo šest ekipa, a razloga za ovakvu oseku je više. Tri kluba, dva muška i jedna ženski, napredovali su preko kvalifikacija iz MRL Kraljevo u Drugu ligu, ali je evidentno da odbojkaški klubovi sve teže egzistiraju, novca ni otkuda, a takmičenje košta, pa su mnogi odlučili da igraju najniži rang takmičenja, Međuopštinsku ili Opštinsku ligu. Ipak, manji broj klubova ove sezone u MRL Kraljevo ne znači i slabije takmičenje. Naprotiv, očekivanja su velika, mnogi imaju i velike ambicije, pa se s pravom očekuje da na terenima od Kruševca do Tutina i severnog dela Kosova gledamo uzbudljive i kvalitetne utakmice veoma mladih timova.

Posle, usvajanja zapisnika sa prethodne sednice konferencije klubova, kao i upoznavanja i usvajanja opštih i aneks propozicija MRL za sezonu 2013/2014. prešlo se i na žrebanje za novu sezonu. U konkurenciji odbojkaša nastupiće šest ekipa, a u 1. kolu se sastaju Napredak 037 (Kruševac)-Tehničar (Kraljevo), Partizan 2012 (Vraneši)-Ribnica 2 (Kraljevo) i Tutin-Rudar (Baljevac).

Kod odbojkašica, u konkurenciji osam ekipa, u 1. kolu se sastaju: Novi Pazar-Mokra Gora (Zubin Potok), Bane (Raška)-Trstenik, Kraljevo-Zvečan i Tehničar (Kraljevo)-Leposavić.

Za novu sezonu je sve spremno, seminar sudija u organizaciji UOSK je već održano, do početka sezone biće održani i seminari za trenere i po prvi put u dva dana i dva grada. Tako će treneri sa prostora Kruševca, Trstenika, Aleksandrovca i Kraljeva imati seminar u Kraljevu, a svi ostali (Baljevac, Raška, Leposavić, Zubin Potok, Zvečan, Novi Pazar) će se sastati u Novom Pazaru. Predviđeno je da kadetska MRL počne 14. decembra, a pionirska 22. februara, dok je juniorska MRL u toku.