XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Igor Čotra u Partizanu

BEOGRAD, 21. septembar (Info centar).- Igor Čotra (22) juniorski reprezentativac, šesti na EŠ u Beogradu 2011. i Breši 2012. sedmi na Univerzijadi u Kazanju ove godine, član bronzane juniorske selekcije Srbije MK puškom trostav sa EŠ u Bolonji 2012. osvajač medalja na državnim šampionatima i u Kupu Srbije, prešao je iz beogradske Zvezdare u kojoj je ponikao, u Partizan.

- Čotra je kao junior pokazao izuzetne kvalitete i nadam se da će i kao senior, u našem klubu postizati takođe dobre rezultate – kaže trener Partizana Dragan Donević.- Dobio je ispisncu u i ponedeljak ću ga registrovati. Imali smo, prilikom ovog prelaska i potpunu saradnju, uvažanjanje i obostrano razumevanje sa rukovodstvom Zvezdare i prvim trenerom Igora Čotre u tom klubu Slobodanom „Doktorom“ Bojkovićem na čemu se, u ime Partizana, zahvaljujem.

Čotra je ove godine u prvoj seniorskoj sezoni bio četvrti senior na državnom prvenstvu vazdušnom i sedmi MK puškom trostav, dok je Kupu Srbije bio sedmi u trostavu.

Proglašen je za najboljeg mladog strelca u Beogradu 2011. Te godine je pobedio u Kupu Srbije za juniore MK i vazdušnom puškom i bio dva puta treći na Šampionatima Srbije MK puškom (trostav i ležeći). Prvi trener bio mu je u Zvezdari Slobodan Bojković koji ga je i vodio kroz celu uspešnu juniorsku karijeru.