XS
SM
MD
LG

Rvanje: Fris deveti na SP grčko rimskim stilom

BUDIMPEŠTA, 21. septembar (Info centar).- Kristijan Fris srpski rvač, zauzeo je deveto mesto u konkurenciji 39 rvača u kategoriji do 60 kg na seniorskom Šampionatu sveta u Budimpešti u grčkom rimskom stilu.

Drugi srpski predstavnik Dejan Franković u kategoriji do 96 kg plasirao se na 25. mesto u konkurenciji 37 takmičara.

Fris je u poražen u drugoj borbi repesaža za bronzanu medalju dok je Dejan Franković poražen u prvom kolu.

Fris je u prvom meču sa 5:0 savladao Sotoa iz Paname, a u drugom, za ulazak u četvrtfinala poražen je sa 7:0 od Bugarina Ive Serefimova Angelova, koji se u nastavku takmičenja probio do finala i “povukao” Frisa u repesaž.

U prvoj borbi repesaža za bronzu, Fris je sa 4:0 pobedio Lopeza iz Kolumbije, ali ga je u drugom meču savladao sa 5:0 Poljak Barsegjan.

Franković je u prvoj borbi izgubio od Belorusa Hrabovika sa 8:1. Belorus je kasnije došao samo do četvrtfinala tako da Franaković nije prošao u repesaž.

Drugog dana, u nedelju 22. septembra, na strunjače će izaći Aleksandar Maksimović (do 66 kg) i Viktor Nemeš (do 74 kg). Maksimović će se u prvom kolu sastati sa predstavnikom Austrije, u drugom sa boljim iz duela rvača iz Brazila i Kolumbije.

Viktor Nemeš za protivnika u prvom kolu imaće reprezentativcsa Azerbejdžana a u njegovoj težinskoj kategoriji, kao i kod Maksimovića ima po 39 rvača.

Aleksandar Maksimović je dvostruki juniorski prvak Evrope i vicešampion sveta i vlasnik je dve evrpske seniorks bronze u Diseldorfu 2011. i Beogradu 2012.

Plasmani na SP u Budimepšti, grčko rimski stil, prvi dan, kategorija do 55 kg: 1. Čol Von Jun (DNR Koreja), 2. Giujin Čoi (Koreja), dve bronze: Peter Modoš (Mađarska) i Roman Amojan (Jermenija). Ukupno 33 rvača.

Do 60 kg: 1. Ivo Angelov Serafimov (Bugarska), 2. Ivan Kujlakov (Rusija), dve bronze: Seung Jae Vu (Koreja) i Elmirat Tasmuradinov (Uzbekistan)...9. Kristijan Fris (Srbija). Ukupno 37 rvača.

Do 84 kg: 1. Taleb Nariman Nematpour (Iran), 2. Saman Ahman Tahmaslu (Azerbejdžan), dve bronze: Javid Hazatau (Belorusija) i Viktor Lorinc (Mađarska). Ukupno 35 rvača.

Do 96 kg: 1. Nikita Melnikov (Rusija), 2. Artur Aleksanian (Jermenija), dve bronze;: Šalva Gadubadze (Azerbejdžan) i Balaž Kiš (Mađarska) ...25. Dejan Franković (Srbija). Ukupno 37 rvača.

U nedelju su borbe u kategorijama do 66, do 74. i do 120 kg.