XS
SM
MD
LG

Rvanje: Maksimović peti na SP

BUDIMPEŠTA, 22. septembar (Info centar).- Aleksandar Maksimović, srpski rvač osvojio je peto mesto u kategoriji do 66 kg na Šampionatu sveta u grčko rimskom stilu u Budimpešti, pošto je u borbi za bronzanu medalju poražen od Indijca Tulsi Jadan Sandepa sa 4:0.

Drugi srpski predstavnik koji je izašao na strunjače drugog dana Viktor Nemeš u kategoriji do 74 kg zauzeo je 28. mesto pošt je poražen u prvom kolu od Rafiga Huseinova iz Azerebejdžana.

Maksimović je u prvom kolu pobedio Austrijanca Pufera sa 7:0, u drugom kolu je savladao Kuera (Kolumbija) sa 11:4, da bi u četvrtfinalu sa 8:1 deklasirao Grka Natasa.

Polufinalni meč radio je sa, kasnije šampionom sveta, Han Su Riuom iz Koreje i izgubio je sa 5:0.

U repesažu za bronzanu medlju sastao se sa Indijcem Sandepom, koji je u drugoj rundi u parteru uspeo da osvoji bodove i ostavi Maksimovića na petoj poziciji.

Prvog dana SP u kategoriji do 60 kg srpski rvač Krisatijan Fris poražen je u repesažu za bronzu i osvojio je deveto mesto a u kategoriji do 96 kg Dejan Franković je zauzeo 25. mesto.

Plasmani drugog dana SP u grčko rimskom stilu, do 66 kg: 1. Han Su Riu (Koreja), 2. Islambeka Albiev (Rusija), dve bronze: Tulsi Jadan Sandep (Indija) i Frank Stabler (Nemačka)...5. Aleksandar Maksimović (Srbija) itd. Ukupno 38 rvača.

Do 74 kg: Hie On Vu Kim (Koreja), 2. Roman Vlasov (Rusija), dve bronze: Arsen Jufalkian (Jermenija) i Empah Kus (Turska)....28. Viktor Nemeš (Srbija) itd. Ukupno 39 rvača.

Do 120 kg: 1. Amir Aazis Aliakbari (Iran), 2. Heiki Nabi (Estonija), dve bronze: Nurmahan Tinalijev (Kazahtsan) i Riza Kajalap (Turska).