XS
SM
MD
LG
10.08.2008 G.Ćirović

Metalac (K) - Novi Pazar 1:1

U generalnoj probi pred start prvenstvenih okršaja, kraljevački mlađi srpskoligaš i prvoligaš iz Novog Pazara prikazali su dopadljiv fudbal. Remi je, u otvorenoj i borbenoj utakmici bio i najpravedniji ishod, jer su gosti iz Novog Pazara bili bolji u prvom, dok su Kraljevčani dominirali u drugom poluvremenu.
Posle dve prilike u 18. i 21. minutu, koje za Pazarce nisu iskoristili Alivodić i Ferizović, gosti su u 24. stigli do prednosti. Neodlučnost odbrambenih igrača Metalca iskoristio je kapiten Alivodić koji je sa desne strane utrčao u prazan prostor i sa desetak metara iskosa pogodio suprotan ugao Gavrilovićevog gola - 0:1. Prvi ozbiljniji napad domaćini su izveli tek posle pola sata igre, a šut Rakonjca sa dvadesetak metara sigurno je ukrotio Lukić. Isti igrač u prilici se našao i minut kasnije, ali je slabo reagovao ne centaršut Vasovića, baš kao i Barjaktarević u 36. minutu kada je sa pet metara šutirao pored gola.
Početak drugog poluvremena protekao je u totalnoj ofanzivi Metalca. U 53. minutu Sazdov je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca ali se istakao golman Lukić. Pokušao je Sazdov sa istog mesta i u 64. minutu, ali je ponovo bio neprecizan. Do zasluženog izjednačenja Kraljevčani su stigli pravim evro-golom u 88. minutu. Loptu Janićijevića odlično je prihvatio Marković i sa 18 metara efektnim udarcem smestio je pod samu prečku, za konačnih - 1:1.

Kraljevo - Gledalaca:200. Sudija: Svetislav Marušić (Kraljevo).Strelci: Marković u 88. minutu za Metalac, Alovodić u 24. minutu za Novi Pazar

Metalac: Gavrilović, Planić, Anđelković, Ribać, Jovanović, Vasović, Janićijević, Sazdov, Barjaktarević, Rakonjac, Marković . Igrali su još: Ivanović, Kuzmanović, Dević, Belopavlović, Jojić i Mladenović.
Novi Pazar: Lukić, Ferizović, Mujdragić, Kuč, Puzović, Gavrić, Bihorac, Alivodić, Simić, Strapak, Vulević. Igrali su još: Gurdieljac, Seidović, Vejselović, Đorić, Caković, Brunčević.