XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Ambasador Malezije u poseti Sportskom savezu Srbije

BEOGRAD, 24. septembar (Info centar).- Aleksandar Šoštar predsednik, dr Dane Korica generalni sekretar i Vladimir Batez savetnik u Sportskom savezu Srbije bili su domaćini ambasadoru Malezije ekselencoji Jubazalanu Jusufu sa sardnicima.

- Sport je najbolji način da se bolje upoznuju i razumeju različite kulture, ljudi i zemlje – rekao je Aleksandar Šoštar pozdravaljjući uglednog gosta.- Suguran sam da postoje mnogo prostora za saradnju Srbije i Malezije posebno u razmeni i školovanju trenera i drugih stručaka, kao i sportista i ekipa.

U Maleziji deluje slična organizacija kao što je Sportski savez Srbije i dogovoreno je da se uskoro potpiše i protokol o saradnji. Najpopularniji sport u Maleziji je fudbal, a nacionalni sportovi su badminton, skvoš i hokej na travi. Ekselencija Jusuf je pohvalio rezultate srpskih sportista i naglasio da su upravo ti uspesi garancija da srpski stručnjaci i asovi mogu da, prenoseći bogato iskustvo, pomognu razvoju sporta u Maleziji. Posebno je istakao da će u okviru protokola biti ponuđena i saradnja granskim sportskim savezima Malezije i Srbije.