XS
SM
MD
LG
24.09.2013 Dragan Ilić

Djoković i Ciga Petrović za novi „strujni“ udar u Parku Pećina

Vladica Petrović(43) poslednjeg leta iz valjevskog Parka Pećina preselio se u Lučane, i nastaviće misiju Nenada Milovanovića, sa Mladošću liderom tzv Prve lige Srbije, dok sen na kormilo Stare dame vraća tandem: Đoković – Ciga Petrović. Milovanović se vratio u Kruševac i preuzeo Napredak, umesto Milana Lešnjaka šokantno smenjenog posle poraza čarapana od Spartaka u Subotici. U Budućnosti nisu ni malo iznenadjeni odlaskom Petrovića i već su pronašli zamenu. Smatraju da kvalitet stručnog rada neće pasti, pošto će šef šef stručnog štaba ponovo biti Saša Đoković, a licencom će ga pokrivati kao i do leta, prvi saradnik Milan Petrović – Ciga.

Vladimir Ladovec, kapiten, trener i predsednik kluba iz Parka Pećina, danas posle skoro dve decenije ponovo je aktivan, u ulozi predsednika Nadzornog odbora nije iznenđen odlaskom Struje - Petrovića. Budućnost je u 4. fudbalskom razredu, a Lučanci se takmiče u dva ranga iznad nas. Naravno da su ponuđeni uslovi presudili. Na žalost Stara dama je odavno ispuštena, godinama tavori, i bilo bi nehumano sprečiti mogućnost za napredak mladom treneru. U organizovanom klubu Vladica Petrović će imati mnogo povoljnije uslove za rad nego što su ovi u Valjevu, gde je njegov rad, čak i posle tri uzastopne pobede, bio na tasu „eksperata“ iako bez prepoznatljivih dodirnih tačaka sa fudbalom. Vladici od srca želimo da uspe sa Mladošću, i narednog leta sa Lučancima stigne do Superlige Srbije, kaže Ladovec, čovek nestvarne energije, ambiciozan da sa aktuelnom upravom konačno stane na put javašluku neodgovornih i nestručnih pojedinaca.

Način organizacije FK Mladost iz Lučana je putokaz da mi sve pogrešno rađeno u hodu počnemo sistemski da rešavamo i popravljamo u Budućnosti. Put je težak i bolan, ali kako znamo i umemo moramo izgurati sa postojećim snagama do zime, a onda se moramo pojačavati na svim nivoima. Ističem, svako u klubu ko je dobio priliku da radi mora da poznaje materiju, i mora preuzeti teret obaveza. Ako danas za školu fudbala odgovora Željko Plavšić niko ne može da mu se meša u posao, a on je dužan da ga organizuje vodi i odgovara sa svojim saradnicima isključivo Upravnom odboru, i Skupštini kluba, a ne pojedincu. Samo takvim odnosom možemo do rezultata i novog povratka Vladice Petrovića u Park Šećina. Pored odbojkašice Marine Tešanović, reprezentativke SRJ, osvajača srebrne medalje na Univerzijadi 2007. godine takođe reprezentativca fudbalera Ljubiše Rankovića, pa Branka Milovanovića Belog, Vladica Petrović – Struja (43) nekada fudbaler Budućnosti, Obilića, Loznice, internacionalac u portugalskom Nacionalu i grčkom Etnikosu, jedan od najboljih sportista iz Podgorine svih vremena, posle samo 72 dana u Valjevu i 13 osvojenih bodova, trenutno dovoljnih samo za podelu drugog mesta u zoni Drina nije imao dileme, šta da čini posle ponude Lučanaca.

Drago mi je što je moj novi klub prepoznao trenerski talenat i kvalitet u meni. Iako sam radio u zoni proteklih par meseci pratim zbivanja u srpskom fudbalu. Rezultati Mladosti nisu iznenađenje. Izazov je ogroman obaveze još veće. Ovo je jedinstvena prilika posle epizode u G. Milanovcu da se konačno iskažem. Dolazim u Mladost posle sjajne serije ekipe sa Neškom Milovanovićem. Poznajem tim, i ne plašim se izazova, naprotiv uživam, rekao je sinoć Vladica Petrović –struja, pred iznenadnu selidbu u Lučane. Protekle sezone pored Napretka Metalac iz G. Milanovca je sa Vladicom Petrovićem postao hit prvoligaškog karavana, posle dve fantastične serije od po šest pobeda.