XS
SM
MD
LG

Ribnica ljubi svoju decu

Trend osvajanja medalja na velikim evropskim i svetskim takmičenjima je nastavljen. Još se nisu slegli svi utisci posle osvajanja bronze na tek okončanom EP u Danskoj i Poljskoj, a naši reprezentativci su požurili kućama da se vide sa najmilijima, koji su u prethodnih mesec i po dana bili u drugom planu. Kraljevački triling Vlado Petković, Srećko Lisinac i Nikola Kovačević su takođe stigli u rodni grad, a matični klub Ribnica odmah je upriličio koktel da pozdravi i da se zahvali svojim šampionima. Opravdano je izostao Nikola Kovačević, ali je pred velikim brojem novinara i prijatelja kluba reagovao legendarni Aleksandar Bićanin.

- Nikola je u ovom trenutku stigao u Kraljevo, nije u mogućnosti da dođe, ali ovih dana ćemo i za njega napraviti prijem, jer je naše dete i zaslužio je – napomenuo je Bićanin.

Ulazak Vlade Petkovića i Srećka Lisinca u klupski restoran dočekan je gromoglasnim aplauzom i rečima „bravo naši šampioni“. Bilo je dirljivo, jer Ribnica ne zaboravlja svoju decu, kada god su dolazili sa velikih takmičenja dočekani su kao pravi šampioni.

- Velika nam je čast i ponosni smo što su potekli iz našeg kluba i što pronose slavu srpske odbojke, kluba, grada i zemlje na pravi način. Svaka vam čast, ova bronzana medalja sija zlatnim sjajem, za nas ste vi uvek šampioni. Želim vam još ovakvih uspeha i da se još mnogo puta ovako družimo i slavimo trofeje i medalje – naglasio je predsednik UO OK Ribnica dr. Dragan Arsić.

Reprezentativci Srbije nisu krili oduševljenje prijemom u matičnom klubu.

- Hvala vam za ovaj doček, medalju poklanjam svim ljubiteljima odbojke i sporta, kako u Kraljevu tako i u celoj Srbiji. Imali smo težak period, pripremali smo se mesec dan pre svih, odigrali mnogo kontrolnih utakmica i onda dočekali poraz od Slovenije i 0-2 sa Holandijom. Pomislili smo da se već pakujemo za povratak kući, ali onda kao da smo primili injekciju, progledali smo, postali ono što ovaj tim objektivno jeste i stigli do odličja. Mene čeka odmah i odlazak u Brazil na SP igrača do 23 godine, imamo odličnu selekciju i uveren sam da možemo ponovo do medalje, verujem zlatnog sjaja – naglasio je najbolji bloker EP Srećko Lisinac.

Vlado Petković je posebno pohvalio Ribnicu kao klub koji ima poseban odnos prema svojim bivšim članovima.

- Niko nema takav odnos prema svojim bivšim igračima. Zaista sam impresioniran i srećan. Ribnica je zaslužila da prema njoj imamo odnos kao prema porodici i što se mene tiče imam veliku želju da u plavom dresu kluba završim karijeru. Na EP smo imali loš start, ali smo se na vreme podigli. Naša najveća prednost je bila što smo igrali sa 14 igrača, ni jednu prijateljsku utakmicu nismo odigrali u istom sastavu, protivnici nisu znali protiv kakve Srbije će da igraju. Upravo su momci sa klupe preokrenuli tok meča sa Holandijom, a on je bio ključan za konačan ishod na prvenstvu Starog kontinenta – obratio se okupljenima u restoranu OK Ribnica Vlado Petković.

Posle oficijalnog dela usledio je pripremljeni koktel i druženje, uz obećanje da novo okupljanje bude sa prvim dolaskom naših reprezentativaca u rodni grad. Srećko Lisinac, posle Brazila, karijeru nastavlja u nemačkom prvaku Berlinu, dok Vlado Petković ostaje u Iranu, ali će ove sezone nastupati za Šahdar iz Urmije, klub u kome je proošle sezone trener bio još jedan izdanak Ribnice, Dragan Đorđević. Društvo ćemu praviti Bojan Janić, dojučerašnji kolega iz reprezentacije. 

GRAD JE PONOSAN NA ODBOJKAŠE

Prijemu bronzanih odbojkaških reprezentativaca prisustvovao je i Rade Jovanović pomoćnik gradonačelnika za sport. - Velikom hvala u ime vašeg rodnog grada na svemu što ste prikazali, ako ste se ponašli i kako ste predstavili grad i zemlju na velikom takmičenju. Ponosni smo na vas, na Ribnicu koja je toliko dala gradu, iz koje su potekli sjajni sportisti i veliki ljudi. Zato ne treba sumnjati u našu podršku klubu i svim odbojkašima poniklim u Ribnici. Naša je želja da Kraljevo u narednoj godini aplicira i da ovde bude „Kuća odbojke“. Kako je u Staroj Pazovi „kuća fudbala“, u Beogradu „kuća košarke“, a u Nišu „kuća rukometa“, najmanje što je odbojkaško Kraljevo zaslužilo je da ovde bude „kuća odbojke“ – naglasio je Rade Jovanović pomoćnik gradonačelnika za sport.