XS
SM
MD
LG
14.08.2008 G.Ćirović

Na premijeri – na tri boda !

Ako je suditi po generalnoj probi protiv Novog Pazara, fudbaleri kraljevačkog Metalca i ove sezone igraće značajnu ulogu na srpskoligaškom „zapadu“. U duelu protiv renomiranog  prvoligaša Metalac je u većem delu susreta bio bolji rival. Vezni red kojim je komandovao omladinski reprezentativac Janićijević, uz podršku borbenih Vasovića i Sazdova, dominirao je gotovo tokom cele utakmice, a zašto je rezultat na kraju glasio „samo“ 1:1, Kraljevčani mogu da krive isključivo pad koncentracije napadača u odsutnim momentima.
U pripremnim utakmicama upravo se neefikasnost pokazala kao najveća boljka ekipe sa kraljevačke Ložionice. U pet kontrolnih utakmica fudbaleri Metalca nisu doživeli nijedan poraz, ali su samo tri puta zatresli mrežu rivala. Sa druge strane, odbrana na čelu sa pouzdanim golmanom Gavrilovićem, kapitenom Anđelkovićem, Planićem i novajlijom iz Sloge Ribaćem kapitulirala je samo dva puta.
- Stvaramo dosta šansi, ali činjenica je da smo u pripremnim utakmicama postigli malo golova. Dosta faktora uticalo je na nešto slabiju efikasnost, na prvom mestu odlazak najboljeg napadača Vukojičića, ali sam siguran da će Rakonjac biti i više nego dostojna zamena. Uveren sam  da neće biti problema i da će napadači proraditi kada bude najpotrebnije. Moram da naglasim da sam više nego  zadovoljan kako ekipa izgleda nekoliko dana pre početka prvenstva. Do prve utakmice ostalo je još da uradimo neke finese i da taktičke zamisli sprovedemo u delo  –  kaže Ivica Cvetanovski šef stručnog štaba Metalca.
Na premijeri nove fudbalske sezone u gradu na Ibru Metalac će u subotu pred svojim navijačima ugostiti Budućnost iz Valjeva. Po rečima prvog stratega tri boda na startu doprineli bi da ekipa dodatno podigne samopouzdanje i u dobrom raspoloženju dočeka naredne utakmice.
- Zapadna grupa srpske lige i ove sezone je sigurno najkvalitetnija u ovom rangu. Već na premijeri gostuje nam rival koji zaslužuje svako poštovanje. Iako su u dobroj meri promenili ekipu, Valjevci će i ove sezone biti vrlo tvrd orah. Što se nas tiče,  uradićemo sve da startujemo pobedom i da obradujemo svoje navijače – istakao je Cvetanovski.
Za meč protiv ekipe iz Valjeva, šef struke Kraljevčana, osim Miljana Avramovića koji ima dva žuta kartona iz prošle sezone, na  raspolaganju će imati sve igrače. Dobra vest za navijače Metalca je da se omaleni vezista Stevanović, letošnje pojačanje iz Čukaričkog, oporavio od povrede zadobijene u meču protiv Sloge i  da je potuno spreman za prvenstvenu premijeru.