XS
SM
MD
LG
05.10.2013 Srbi za Srbe

Uspesna "Trojka iz bloka" u Novom Sadu, na redu Subotica

Humanitarni projekat "Trojka iz bloka" koji sprovodi Humanitarna organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa Kosarkaskim savezom Srbije uspesno je nastavljen, ovog puta u Novom Sadu. Cilj projekta je prikupljanje sredstava za izgradnju kupatila socijalno ugrozenim viseclanim porodicama u Srbiji. Pre Novog Sada, turniri u sutiranju trojki odrzani su u Beogradu, Cikagu i Kragujevcu uz veliku podrsku srpskih sportista, kao i drugih poznatih licnosti i vec je izgradjeno nekoliko kupatila.


"Trojka iz bloka" je u nedelju 29. oktobra po prvi put organizovana u Novom Sadu u sali osnovne skole Kosta Trifkovic. Preko 60 ucesnika borilo se za pobednicki trofej, a najbolji suter takmicenja bio je David Bracevic sa ukupno 16 pogodjenih koseva. Drugo mesto osvojio je Miroslav Becic sa 14 pogodaka, dok je trece mesto zauzeo Nebojsa Jankovic sa 11 pogodaka. Podrsku turniru u vidu sponzorstva pruzili su JKP ''Trznica'' iz Novog Sada donacijom u visini od 15.000 dinara, restoran Zelena oaza u vidu vecere za pobednike, Velnes centar hotela ''Park'' je obezbedio pobednicima koriscenje svojih usluga, kao i prijatelji organizacije iz firme ''MammaZaga'' i ''Agi Pasta Away'' koji su pripremali hranu za ucesnike i goste. Za program i dobru atmosferu bio je zaduzen poznati novosadski reper Kobra. Od ucesnika turnira ''Trojka iz bloka'' ukupno je prikupljeno 32.400 dinara i 30 evra donacija koje ce biti iskoriscene za izgradnju kupatila izbeglickoj porodici Pejic iz Gornjeg Tavankuta kod Subotice.


Do sada je u sklopu projekta prikupljeno preko 1.000.000 dinara, a ta suma bice uvecana vec u subotu 5. oktobra u Subotici. U saradnji sa udruzenjem Ravnica Srpska, sa pocetkom u 16 casova bice organizovano takmicenje u sutiranju trojki u sali osnovne skole Sonja Marinkovic, ulica Jo Lajosa 78. Prijave su 200 dinara i mogu se poslati putem sms-a na brojeve 061/259-1479 i 065/622-5024 ili pred pocetak i u toku takmicenja za zapisnickim stolom. U toku takmicenja u planu je i nastup beogradske rep grupe THC La Familija i Boska Cirkovi?a Skaba iz Beogradskog sindikata, a gosti ce biti i deca sa Kosova i Metohije. Do sada su turnir podrzali Parking J.K.P. Subotica sa 10.000 dinara, Music DOO Subotica sa 7.000 i Razvoj-Janic doo Subotica sa 7.000 dinara. Suboticke pekare ce obezbediti besplatnu hranu i pice za sve takmicare i goste.