XS
SM
MD
LG

Biće bolje! Sloboda igra fudbal!
Stamenković je pronašao startnih 11 u prethodnom kolu, a problem na levom beku, koji je bio evidentan u derbiju sa Radničkim, rešio tako što je Pejovića pomerio napred, a u zadnjoj liniji ostavio trojicu!
 
Međutim, Sloboda je imala dosta problema na startu utakmice. Sudija Spasić je dozvolio agresivnu igru Beograđanima, koji su to koristili da nekažnjeno startuju na zglobove crveno-crnih i tako osvoje dosta lopti. Istina, Sloboda je slabije ušla u utakmicu nego protiv Kragujevčana. Pilipović je zbog povrede propustio nekoliko treninga, što se osetilo u veznom redu. Njegovu drugu izgubljenu loptu koriste plavo-beli, lopta u kontri ide na levu stranu, odatle centaršut na desnu, a Damjanović majstorski "na prvu" oštrim udarcem pogađa suprotan, donji desni, ugao gola Slobode. 0:1. Igrao se 8. minut!
Nekoliko minuta kasnije Tiago pronalazi Vasilića iza leđa odbrane na desnom krilu, on okleva, vraća do Babića, ovaj do Tiaga, koji šutira po zemlji sa 13 metara u donji desni ugao za izjednačenje. Tiagov prvi gol ove sezone u JSL!
Lovrić je odigrao verovatno najlošiju utakmicu od kako je došao u Slobodu. Nije sprečio centaršut kod gola gostiju, a nešto kasnije je bespotrebno komplikovao pozadi i umalo pripremio šansu gostima, zaradivši usput žuti karton. U 18. minutu lopta preko celog terena ga preleće i ide ka Damjanoviću iza njegovih leđa. Ranković istrčava, ali Lovrić ga povlači sa leđa kao poslednji igrač odbrane i dobija direktan crveni karton. Ipak, stameni štoper iz Šida je dosadašnjim nastupima i odnosom prema dresu i obavezama apsolutno zaslužio da mu se oprosti i više od ovoga!
Sloboda ostaje sa igračem manje, Knežević ide na mesto Lovrića, a Okuno na mesto Kneževića. Sloboda je u tom trenutku definitivno najniža ekipa u ligi.
 
Rossoneri nošeni podrškom sa probuđenih tribina napadaju i ne dozvoljavaju da se oseti brojčana razlika. Sudija Spasić nakon nekoliko nedoslednosti na štetu Slobode, propušta da isključi i Zdjelara, tačnije oprašta mu drugu žuti karton zbog starta sa leđa nad Babićem i time podiže publiku na noge, napravivši uvod u urnebesnu završnicu prvog poluvremena. U 44. minutu Tiago vuče kontru kroz sredinu, Spasić ne svira čist prekršaj Planića na 18 metara od gola, lopta potom dolazi do Babića koji preciznim udarcem sa 20-ak metara pogađa donji desni ugao Pavlovićevog gola.

U nastavku Spasić pokušava da kompenzuje greške na štetu Slobode iz prvog poluvremena i potpuno gubi konce, grešeći sada u oba smera. Prava srpskoligaška arbitraža! Trener gostiju Krmpotić razgovara sa publikom držeći se za genitalije i pokazujući srednji prst prema tribinama. Pravi gospodin na klupi "romantičara"! Početkom drugog poluvremena na tribinnama je već blizu 2000 gledalaca.
Sloboda je, bez izmena u sastavu, prepustila veći deo terena gostima, reklo bi se pre svega zahvaljujući umoru odličnih veznjaka Pilipovića, Žeravice i Babića. Okuno je nastavio u istom ritmu, ali bez nekih rezultata. Knežević, Vasilić i Gojković igrali su odlično u zadnjem redu! Gosti ipak ne preuzimaju potpunu inicijativu, često ostavljajući loptu rossonerima, koji su pokušavali preko usamljenog Tiaga da je drže što duže na protivničkoj polovini. Pilipović je obnovio povredu, pa je na teren morao Purić. Nekoliko napada po desnoj strani završavaju se na ivici šesnaesterca gostiju. Purić očajno centrira jednu laku loptu, pri tom uspevši i da padne, pa jedna od boljih akcija odlazi u nepovrat. Ono što su Beograđani pokušavali u nekoliko navrata, isplatilo im se u finišu utakmice. Duga lopta na desno krilo, Pejović prati ali ne interveniše, rezervista Dražić prebacuje na drugu stranu gde Damjanović sa 6 metara ponovo "na prvu" zakucava pod prečku. Dva udarca na gol, dva gola Damjanovića!
Do kraja susreta pokušavala je Sloboda da dođe do gola Beograđana. Babić je slabo šutirao sa ivice šesnaesterca jednu povratnu loptu, a najbolju priliku propušta Tiago. Po starom običaju, Brazilac pada u šesnaestercu u trenutku kada je već okrenuo čuvara i imao priliku za udarac iz okreta u srcu šesnaesterca. Postoji i velika šansa da je Tiago fauliran povlačenjem sa leđa, pa bi to bila još jedna kardinalna greška Spasića! Tri minuta nadoknade nisu bila dovoljna za nešto više.

U narednom kolu 19. oktobra Sloboda gostuje Vojvodini u Novom Sadu. Bez "pocrvenelog" Lovrića i Bajića koji je pre nekoliko nedelja napustio klub, Stamenković će imati problema da postavi zadnji red, posebno kada je skok igra u pitanju! Na raspolaganju su sedamnaestogodišnji štoper Cvetković i Miličić na desnom beku.




Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28