XS
SM
MD
LG
15.08.2008 A. Daišević

Imenjak iz Požege prvi na talonu

Redovnom pres konferencijom, u klupskim prostorijama u centru grada, u Fudbalskom klubu Sloga su najavili novu sezonu na srpskoligaškom „Zapadu“ i startnu utakmicu sa Slogom iz Požege. Atmosfera u klubu je više nego pozitivna, kao da svi jedva čekaju prvi zvižduk arbitra i da se bubamara zakotrlja. Ambicije starijeg kraljevačkog srpskoligaša se znaju, ono što nije ostvareno u prethodnoj treba ostvariti u ovoj sezoni,a to je ulazak u prvoligaško društvo. Zadatak vrlo težak, jer iste ambicije imaju i rivali, ekipe od imena i ugleda, sa prvoligaškim pedigreom. Zato od prvog kola i duela sa imenjakom iz Požege treba krenuti u lov na bodove.
Sve što smo uradili ovog leta, kako u prelaznom roku, tako i u toku priprema sada će biti na proveri. Svoj sud daće prvo navijači, onda i mediji i sve će se na terenu videti. Verujem u tim koji vodim, u igrače koje imam na raspolaganju i siguran sam da će Sloga igrati dobar i efikasan fudbal, ali za sve je potrebno strpljenje i poverenje, jer ništa neće biti odlučeno u prvom ili trećem kolu. Dugo je prvenstvo i niko nije spremao tim da budeo u formi baš u nedelju. Naš problem je činjenica da sve novajlije nisu prošle kompletan program rada, kasnije su nam se priključili, ali njihov kvalitet garantuje da će biti pravi u presudnom trenutku – rekao je obraćajući se predstavnicima „sedme sile“ šef struke kraljevačke Sloge Igor Tufegdžić.
Najmlađi strateg u Srpskoj ligi je svestan iskušenja koja ga čekaju, ne traži alibi, ali upozorava.
Daleko od toga da se nečega plašim. Uvažavamo tim iz Požege kao i svakog narednog rivala, ali sam ubeđen da ćemo slaviti. Nama je svaka utakmica kvalifikaciona i tako ćemo im prići. Nekih skrivalica nema, protivnika znamo koliko i on nas. Očekujem tvrdu utakmicu, na rezultat, moramo igrati strpljivo, pametno i na kraju stići do tri boda. Raduje što su svi igrači zdravi, spremni i na teren ćemo u kompletnom sastavu. Pozivam i navijače da dođu u velikom broju da nas podrže. Sa njima ćemo mnogo lakše do trijumfa – zaključuje Tufegdžić.
Dejan Vasić, rođeni Kruševljanin i bivši Zvezdin djak, ovog leta je stigao na stadion kod Železničke stanice iz zrenjaninskog Banata. Jedan je od trojice Superligaških igrača koji su pojačali Slogu i od koga se dosta očekuje.
Prezadovoljan sam novim klubom, atmosferom u timu i nadam se i očekujem gromoglasnu podršku sa tribina. To su sve ključni segmenti da bi smo ostvarili postavljeni cilj. Neće biti lako, ali na nama je da u svakom meču pružimo maksimum i da igramo na pobedu. Radili smo dobro i tako bi trebalo i da nam se vrati na terenu. Dolazak Dejana Radjenovića je još jedan ekstra potez kluspkog rukovodstva i ni jedan tim u ligi nije se tako pojačao kao Sloga. Sada sve to moramo opravdati na terenu – optimistički naglašava Dejan Vasić lucidni vezista kraljevačke Sloge.
Utakmica Sloga (Kraljevo) Sloga-(Požega) igra se u nedelju od 16 časova i 30 minuta na Gradskom stadionu, a ulaznice u novoj sezoni koštaju kao i lane, odnosno 100, 200 i 300 dinara.

Letnja fudbalska pijaca još nije završena, ali su u kraljevačkoj Slogi sumirali urađeno. Iz kluba je otišlo 16 igrača: Dragan Ugrenović (Makedonija), Mišo Otašević i Slobodan Milosavljević (Omladinac Novo Selo), Miroslav Ribać (Metalac KV), Vladan Pavlović (Metalac GM), Slobodan Ćirović (Karađorđe Ribnica), Dejan Đenić (Jedinstvo B. Polje), Slaviša Brković (Timok), Mladen Popović (Sloga P. na Mlavi), Bojan Četrović (Radnički Kovači), Stefan Drašković (Mačva), Aleksandar Božović, Ivan Đurović, Marko Đoković, Rade Todorović, Viktor Agbo. Ovo leta novih je 11 igrača: Darko Vasiljević (Partizan Beograd), Dejan Vasić (Banat), Dragan Tadić (Napredak KŠ), Vladan Đogatović i Igor Bilić (Javor), Rade i Vinko Vlašić (Metalac KV), Petar Kovačević (Sloboda UE), Nikola Radovanović (Mladenovac), Nemanja Pavlović (Glasinac Sokolac), Dejan Rađenović (Laktaši).


Sledeća vest
100 godina Morave
FAP 2 : 2 Jedinstvo
Radnički (K) 0 : 1 Sloboda (Č)
Sloboda (U) 3 : 1 Sloga (PM)
Metalac (K) 3 : 1 Budućnost (V)
Vujić voda 3 : 1 Železničar
Loznica 0 : 0 Inon
Sloga (K) 2 : 1 Sloga (P)
Mačva 0 : 2 Radnički Stobeks
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda (U) 1 1 0 0 3
2 Metalac (K) 1 1 0 0 3
3 Vujić voda 1 1 0 0 3
4 Radnički Stobeks 1 1 0 0 3
5 Sloga (K) 1 1 0 0 3
6 Sloboda (Č) 1 1 0 0 3
7 FAP 1 0 1 0 1
8 Jedinstvo 1 0 1 0 1
9 Loznica 1 0 1 0 1
10 Inon 1 0 1 0 1
11 Sloga (P) 1 0 0 1 0
12 Radnički (K) 1 0 0 1 0
13 Železničar 1 0 0 1 0
14 Budućnost (V) 1 0 0 1 0
15 Sloga (PM) 1 0 0 1 0
16 Mačva 1 0 0 1 0