XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Na Zvezdari kao u Šervudskoj šumi

BEOGRAD, 12. oktobar (Info centar).- U nedelju 13. oktobra na Zvezdari će biti kao u Šervudskoj šumi: “Trofej Beograda” u streličarstvu održaće se na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Trudbenik od 10 časova.

Organizator je Beogradski streličarski klub (BSK) pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, a očekuje se učešće u svim stilovima (olimpik, kompaund, goli luk) preko 50 streličara iz Srbije i zemalja u regionu.

- Ove godine trofej organizujemo u znak sećanja na Aleksandra Sašu Kneževića osnivača i dugo godina predsednika Streličarskog saveza Beograda i najzaslužnijeg za uvođenje streličarstva u sistem takmičenja za “Trofej Beograda” koji je preminuo u decembru prošle godine – kaže je Gordana Knežević generalni sekretar BSK i direktor takmičenja.- Sekretarijata za sport i omladinu Beograda nagradiće peharom najuspešnijeg takmičara ili takmičarku po rezultatu u mlađim kategorijama. U svakoj kategoriji medalje će dobiti i prva tri.

Prošle godine “Trofej Beograda” osvojio je Akoš Varga junior kluba “Kastl arčeri” iz Temerina koji je pobedio u konkurenciji omladinaca oborivši i državni rekord.

Najuspešniji senior olimpik stilom bio je sjajni Luka Popović iz Elit arčerija (Beograd), a kompaund stilom Viktor Ignjatov iz Pančeva. Najuspešnija seniorka olimpik stilom bila je lane Tanja Savić (NS 2002). Juniorka BSK Marija Ljubinković oborila je prošle godine državni rekord kompaund stilom.