XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Niški krugovi odlučuju za Ligu Srbije

NIŠ, 12. oktobar (Info centar).- Poslednja trka Lige Srbije u drumskom biciklizmu 38. „Velika nagrada Niša – memorijal Toma Blagojević“ održaće se u nedelju 13. oktobra u Nišu u organizaciji kluba Železničar MBN a pod pokrovitestvom Grada Niša.

U mnogim kategorijama ishod u ovoj trci odrediće pobednika Lige Srbije tako da će biti dosta vatre na kružnoj stazi sa startom i ciljem na Vizantijskom bulevaru kod Tempa. Start prve trke je u 10 časova. Elita i juniori voze 112 km (35 krugova), kadeti 48 km, mlađi kadeti 32 km i poletarci 11 km.

U kategoriji elita pobedik Lige Srbije 2009. Ivan Stević (OBK Beograd) ima 305 bodova (dve pobede, jedno drugo i jedno treće mesto u pet trka) a prati ga Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) sa 256 bodova i dve pobede. Pošto prvo mesto donosi 90, drugo 70, treće 55... bodova, sve je još otvoreno. I kod ekipa u eliti predstoji borba za titulu, kragujevački Radnički sa 470 bodova (četiri pobede i jedno drugo mesto) je na prvoj poziciji, prate ga čačanski Borac sa 410 i CCN Metalac iz Kraljeva sa 280 poena. Pobeda vredi 100 bodova, drugo mesto 70, treće 50, četvrto 40...

Junior Partizana Dušan Kalaba je trku pre kraja obezbedio titulu u Ligi Srbije sa 426 bodova (tri pobede, dva druga mesta u sedam trka). Drugoplasirani Milan Dragojević (Spartak, Subotica) ima 285 bodova,a trećeplasirani Luka Kotur (Partizan) 258. Partizan je vodeći sa 500 bodova (pet pobed u sedam trka) ispred CCN metalca sa 380 i Železničara MBN iz Niša sa 290 bodova.

Dušan Rajović iz kraljevačkog CCN Metalca vodi kod kadeta sa 394 boda (tri pobede, jedno treće mesto u sedam trka) ali još nije siguran za ukupnu pobedu jer Dario Nimčević iz Spartaka ima 338 poena na drugoj poziciji. Treći je Andrija Čukić (CCN Metalac) sa 282 boda. Ekipno, titulu je obezbedio CCN Metalac sa 590 poena (četiri prva i jedno drugo mesto u sedam trka) ispred Bobe (Valjevo) sa 445 (dve pobede) i Radničkog iz Kragujevca sa 330 poena (jedna pobeda).

Mlađi kadet CCN Metalca Nemanja Stojanović sa 438 poena (dve pobede, tri druga mesta u sedam trka) moraće da se bori za prvo mesto, jer Veljko Stojnić (S tim Sombor) na drugom mestu ima 430 poena (četiri pobede, jedno drugo mesto). Dušan Veselinović iz Partizana na trećem mestu ima 338 poena (jedna pobeda) i može da „pojuri“ drugo mesto... S tim iz Sombora sa 490 poena (četiri pobede) ima lepu zalihu pred Niš, jer Partizan na drugom mestu ima 410 poena (dve pobede) a Borac iz Čačka na trećem 260 poena (jedna pobeda).

Prošle godine „Veliku nagradu Niša“ osvojio je Goran Šmelcerović iz kragujevačkog Radničkog ispred Marka Stankovića iz CCN Metalca i Dragana Spasića iz Železničara MBN koji se ovom trkom lane oprostio od aktivnog biciklizma. Najbolji junior bio je Aleksandar Mitić iz Partizana, a kadet Milan Dragojević iz Spartaka.