XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Maksimovićeva i Simićeva u Dortmundu

DORTMUND, 15. oktobar (Info centar).- Ivana Maksimović olimpijska vicešampionka iz Londona, strelac novog kluba “Akademije Maksimović”i mlada Marina Simić, juniorska reprezentativka “Novog Beograda Ušća”, su do 17. oktobra na pripremama u Dortmundu u okviru programa Olimpijskog komiteta Srbije.

-Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na pomoći da u ovom veoma važnom delu sezone sprovedemo pripreme na prvi načni – kaže trener Ivane Maksimović Mira Maksimović koja će u Dortmundu raditi sa ovim takmičarkama.- Uslovi su izvanredni, strelište je u celom svetu poznato kao prava mala “streljačka laboratorija” i milina je raditi.

Ivana Maksimović je u prvoj kategoriji OKS u programu Rio 2016. dok je Marina Simić u razvojnom programu OKS za talentovane sportiste.

- Meni je sezona počela nešto ranije, pre dve sedmice sam osvojila treće mesto na “Valter kupu” u Kevelaru u Nemačkoj, ali zvanično prvo takmičenje je 18. oktobra Kup Srbije vazdušnim oružjem u Novom Sadu – kaže Ivana Maksimović.- Mene očekuje i prvo kolo Bundes lige od 25. do 28. oktobra. U Keveleru, koji se takmiči u sevrnoj grupi gađaćemo Milenko Sebić i ja. Najvažnije takmičenje do kraja godine je finale Svetskog kupa u Minhenu od 6. do 12. novembra.Zato smo stavili akcenat na vazdužno oružje jer kristalni globus ISSF u finalu Svetskog kupa nišanim samo vazdušnom puškom. Ima dosta strelaca na pripremama u Dortmundu, atmosfera je po malo i takmičarska, pa se i naporni treninzi lakše podnose.