XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Ivana Maksimović i Dejan Terzić na seminaru u Olimpiji

ATINA, 15. oktobar (Info centar).- Ivana Maksimović olimpijska vicešampionka u streljaštvu i Dejan Terzić kajakaški olimpijac predstavljali su Srbiju na prvoj međunarodnoj olimpjskoj akademiji u drevnoj Olimpiji u organizaciji Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

Čak 33 vrhunska sportista iz 18 mediteranskih zemalja (Albanija, BiH, Hrvatska, Kipar, Egipat, Francuska, Makedonija, Grčka, Italija, Liban, Malta, Maroko,San Marino, Srbija, Slovenija, Tunis, Španija i Turska) pratilo je veoma intersantna predavanja o olimpizmu, istoriji olimpizma i razmenilo iskustva sa Olimpijskih i Mediteranskih igara.

Učesnike je pozdravio Amar Adadi, predsednik Međunarodnog komiteta MI i govori je o istoriji Mediteranskih igara i njihovoj budućnosti.

- U toku seminara pokrenuta je incijativa da se formira Sportska komsija Međunarodnog komiteta MI što je i prihvaćeno – kaže Ivana Maksimvoić.- Bilo je dosta reči i o našim iskustvima sa velikih takmičenja, posebno sa Mediteranskih igara a dosta se razgovaralo i o položaju žena u sportu i njihovom učešću na Mediteranskim igrama. Atmosfera je bila sjajana, lepo smo se družili a prisustvovali smo i svečanosti na antičkom olimpijskom stadionu u Atini predaji olimpijskog plamena domaćinima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju iduće godine. Hvala Olimpijskom komiteu Srbrije što nam je omogućio da prisustvujem ovam izuzetnom seminaru, ali i predstvnicima Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara na gostoprimtvu uz čestitke na izvanrednoj organizaciju.

Veoma intersantna predvanja održali su članovi Izvršnog komiteta Međunarodnog komiteta MI David Ticano, Marva Maghur i Nour El Jouda Karfoul, Tulio Paratore predsednik Komisije za razvoj i sardnju i njen član Ljuljana Ujlaki Subić.

Mladi sportisti upoznati su i da će se prve Mediteranske igre u sportovima na plaži održati od 21. do 30. avgusta 2015. u Peskari u Italiji, koja je sa 38:31 u glasovima pretekla Marselj.