XS
SM
MD
LG
15.10.2013 Aleksandra Adžić

Na upravnom odboru RSS-a odlučeno da će Vladan Matić voditi reprezentaciju

Na Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije odlučeno je da će Vladan Matić i Dejan Perić voditi mušku rukometnu reprezentaciju Srbiju na Evropskom prvenstvu, koje se u januaru 2014. godine održava u Danskoj. Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a, u narednim danima obaviće neophodne razgovore sa predstavnicima slovenačkog Celja, povodom angažovanja Vladana Matića na mestu selektora muške rukometne reprezentacije Srbije.

Predstavnici Rukometnog saveza Srbije i uprava nemačkog tima Flensburga nisu uspeli da sklope dogovor oko angažovanja Ljubomira Vranješa na mestu selektora srpske reprezentacije. Čelni ljudi RSS-a kažu da Flensburg nije bio spreman da ustupi Vranješa, jer smatraju da bi to ugrozilo njegovo angažovanje kao trenera ovog nemačkog bundesligaša.

„Žao nam je što nismo uspeli da postignemo dogovor sa Flensburgom, ali ih sa druge strane moramo i razumeti. Prolazili smo kroz razne faze razgovora i sa klubom i sa Vranješom, ali oni sada imaju svoje prvenstvo i svoje ciljeve, a njegovo angažovanje na mestu selektora Srbije oduzelo bi im njegovo vreme i resurse koje treba da posveti klubu. Ostavljena su otvorena vrata za budućnost“, istakao je Velimir Marjanović, predsednik RSS-a, i dodao da će u narednom periodu Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a obaviti razgovore sa Celjem oko angažovanja Vladana Matića: „Celje je voljno da pusti Matića, a on je spreman da počene da radi sa reprezentacijom. Razgovori će se obaviti oko uslova, tehničkih detalja, kao i planova da li će Matić voditi selekciju na duži period“, zaključio je Velimir Marjanović.

Ljubomir Vranješ ugovor sa Flensburgom ima do 2017. godine, a nacionalni tim Srbije predvodio je na dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Danskoj, sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom, kada je naša selekcija zabeležila obe pobede nad protivnicima.

Prvo okupljanje reprezentativaca je krajem oktobra 2013. godine u EHF nedelji nacionalnih timova, kada će rukometaši odigrati dve prijateljske utakmice u Češkoj.

Vladan Matić, kratka biografija:

Igrajući u nacionalnom timu SR Jugoslavije Vladan Matić osvajao je bronzane medalje na svetskim prvenstvima u rukometu, 1999. u Egiptu, i 2001. godine u Francuskoj. Bio je pomoćni trener u reprezentaciji Mađarske 2009. godine, a slovenačko Celje vodi od 2011.godine.