XS
SM
MD
LG

PFS KUP: Prigrevčani u Somboru izborili finale kupa Područja, ŽAK - PIK Prigrevica 0:2

Dva drugoplasirana kluba u ligama gde nastupaju u prvenstvu (Područnoj Sombor i Vojvođansko Zapad), sastala su se u polufinalu Kupa Područja u Somboru na igralištu kraj pruge, i ostali dužni gledaocima, koji su došli da gledaju ovaj meč, a malo toga su videli na današnjoj utakmici.Domaćini su izveli sastav sa svega dva rezervna igrača, jer neki su bili sprečeni, neki odrađuju crvene kartone, pa je treneru Smilanovskom bilo teško se suprostaviti timu koga vodi Goran Panjević, i sa kojim niže uspehe u prvenstvu Vojvođanskog Zapada. Inače oba tima su nemotivisana ušla u ovaj meč, a to se videlo tokom svih devedeset minuta utakmice, jer su igrači delovali nedovoljno zainteresovano za konačan ishod. Lepo vreme i dobar teren, išli su na ruku fudbalerima, ali je izostala njihova angažovanija igra sa više prilika i pred jednim i pred drugim golom. Gosti su uspeli da pobede i da se plasiraju u finale Kupa Područja u prvom redu jer su spremnija ekipa, i sa lakoćom su danas došli do rezultata koji ih vodi dalje. Prvi gol prigrevčani su dali u 11 minuti,a strelac je bio Bogunović posle akcije koju je započeo lepim pasom Paunović, koji je uposlio Furtulu, a ovaj pobegao svome čuvaru po desnoj strani, ubacio loptu pred sam gol gde je usamljeni Bogunović sproveo u mrežu.Sa klupe domaćina i iz publike se čulo , a i sudiji je upućena primedba da se strelac poslužio rukom. I drugi gol je dao isti igrač, skoro na isti način, ovoga puta nogom , na ubačaj Srđana Vukovića sa desne strane. Nastavak utakmice bio je u znaku igre između dva šesnaesterca sa ponekom šansom na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.Sve u svemu , iz ovoga meča se pamti samo rezultat i ekipa koja nastavlja u kupu, a to je tim iz Prigrevice koji je sasvim zasluženo prošao dalje.

PFS KUP : ŽAK : PIK PRIGREVICA 2:0( 2:0) Sombor 23. oktobar 2013. Igralište kraj pruge. Gledalaca 130.

Sudija : Vračar (Sombor) Pomoćnici Miščević i Rakić (oba iz Apatina) Delegat Filipović (Sombor).Strelac Bogunović u 11 i 34. minuti . Žuti kartoni :Janjić (Žak ) Dabić, Banić i Bogunović (Pik Prigrevica) Crveni kartona nije bilo.

ŽAK : Tešić-Đurić, Janjić, Konjović, Major, Veselinović, Kovačević,Vidaković, Tubić,Rančić(Terzija), Milanović i Vuković (Munižaba). PIK PRIGREVICA : Šarić,Basarić,Ćuća, Dabić,Banić,Jano , Marin(Stojšić), Paunović,Vuković (Jakovljević),Bogunović (Radojčić) i Furtula.

 

 

Na snimcima : Detalji sa utakmice za Kup u Somboru.Damir Bogunović dvostruki strelac na utakmici i braća, Srđan (PIK) i Mladen(ŽAK) Vuković na različitim stranama prilikomizlaska posle zamene igrača u obe ekipe.