XS
SM
MD
LG

Zlatiborsko-Moravička liga: Sjenica - Tara 1:3

Juče u Sjenici u gradskoj hali odigran derbi regionalne lige između odbojkašica  Sjenice i Tare iz B. Bašte. Obe ekipe  imale su po dve pobede u prva dva kola i ova utakmica je odlučivala ko će ostati lider na tabeli. Sjeničanke su u  uvodnim kolima prikazale odličnu igru i veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu i pokazalo se opravdanim što su Bajinobaštanke u pripremu ove utakmice  ušle veoma ozbiljno.

Prvi set  protekao je stalnoj prednosti domaćih igračica, a odbojkašice Tare neprestano su  pokušavale da uhvate priključak, međutim  Sjeničanke   su velikim zalaganjem i borbenošću zadržavale prednost sve do  dvadesetog poena kada  ekipa iz B. Bašte predvođena  korektorom Andrijanom Marić  prelazi u vodstvo i osvaja prvi sar sa 25:21.

U drugom setu Sjenica kreće silovito i sve im polazi za rukom, a gošće se ne snalaze najbolje u prijemu servisa, a bučna publika u salu  daje domaćinu dodoatnu snagu i rezeultat na kraju glasi 25:18 za Sjenicu i izjadnačenje u setovima.

Treći set za Taru nije obećavao ništa dobro i Sjenica sigurno  vodi do desetog poena, a onda  gošće uzimaju stvar u svoje ruke i  dobrim prijemom, sigurnim dizanjem tehničara Kristine Glišić preokreće rezultat u svoju korist i osvaja  treći set sa  25:22.

U četvrtom setu  Tara je krenula snažnim servisom, dobrim prijemom i brzim napadima, a srednji blokeri Olivera Damnjanović i Snežana Milanović odličnim blokom uspevaju da zaustave napade Sjenice.  Domaće igračice  nisu imale vremena da se oporave od predhodno izguljenog seta, a već se bližio i kraj utakmice. Na kraju  četvrtog seta 28: 19 za Taru i 3: 1 u setovima.

Ovom pobedom Tara je zadržala prvo mesto na tabeli , a sledećeg vikenda su gosti ekipi Čačka.

Sastav ekipe: Jovana Jevtić, Olivera Damnjanović, Kristina Glišić, Nevena Đokić, Andrijana Marić, Tatjana Glišić, Jelena Jokić, Snežana Milanović, Ivana Petković, Ružica Katanić,


Sloga 3 : 0 Čačak
Libero ČA 2 0 : 3 Lučani
Stars 0 : 3 Borac 2
Forma 3 : 2 Arilje
Sjenica 1 : 3 Tara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Lučani 3 3 0 9
2 Tara 3 3 0 9
3 Arilje 3 2 1 7
4 Sjenica 3 2 1 6
5 Borac 2 3 2 1 6
6 Sloga 3 2 1 6
7 Forma 3 1 2 2
8 Libero ČA 2 3 0 3 0
9 Stars 3 0 3 0
10 Čačak 3 0 3 0