XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zorana Arunović druga u finalu Svetskog kupa

MINHEN, 8. novembar (Info centar).- Zorana Arunović, strelac Crvene zvezde osvojila je drugo mesto i mali kristalni globus MK pištoljem u finalu Svetskog kupa u Minhenu.

U borbi za zlatnu medalju poražene je od Jing Jan Žang iz Kine sa 8:2. Bronzu je osvojila je Jing Juan (Kina) savladavši u meču za treće mesto Nemicu mongolskog porekla Mungbajar Dorjsuren sa 8:4.

Zorani Arunović je ovo bilo četvrto učešće u finalu Svetskog kupa i prva medalja. U Vroclavu 2011. bila je četvrta vazdušnim pištoljem, a u Bangkoku 2012. peta ovom oružjem. U Minhenu 2010. je bila šesta vazdušnim i 12. MK pištoljem. Za finale, ulaznicu je izvadila drugim mestom MK pištoljem na Svetskim kupu Fort Beningu i sa dva srebra vazdušnim pištoljem u Čangvonu i Granadi.

- Četvrta sreća! Prošle i pretprošle godine sam ostala bez medalje, doduše vazdušnim pištoljem, tako da mi je ovaj trofej veoma drag – rekla je Zorana Arunović posle uzbudljivog finala.- Izgubila sam od trenutno spremnije takmičarke, koja je to pokazala i u osnovnom delu kada je sa 587 krugova bila najbolja. Zahvaljujem se OKS, Ministarstvu omladine i sporta Srbrije i SS Srbije koje mi izuzetno pomažu u realizaciji programa.

Zorana Arunović je u osnovanom delu sa 581 krugom (291 precizno i 290 brza paljba) imala treći rezultat i plasirala se u finale koje je vredelo skromnih 568 krugova.

- Polufinale je gađala izvanredno od starta je izbila na čelnu poziciju i nije je ispuštala do kraja prve četiri serije. Čak i samo jedan “hit” u poslednjoj seriji nije ugrozio plasman u finale finale gde je naišla na spremniju Kineskinju – kaže njen trener Jelena Arunović.- Sa nestrpljenjem čekamo i takmičenje vazdušnim pištoljem kojim je na pripremema i u Bundes ligi jako dobro gađala.

Polufinale je Zorana Arunović završila prva sa 17 ”hitova”, Jing Jing Žang (Kina) je bila druga sa 16 i plasirale su se u finale final, dok su se u meč za bronzu izborile Jing Juan (Kina) sa 15 i Dorjsuren (Nemačka) sa 14 “hitova”.

Peto mesto osvojila je Nino Sakukvadze (Gruzija) sa 13 “hitova”. Šesta je Jangmi Kim (Koreja), sedmo Kieongae Kim (Koreja) i osmo Dithelm (Švajcarska).

Pre finala redosled je bio 1. Žang (Kina) 587. 2. Durjsuren (Nemačka) 586, 3. Arunović (Srbija) 381, 4. Dithelm (Švajcarska) 579, 5. Jangmi Kim (Koreja) 577, 6. Kieongae Kim (Koreja) 574, 7. Salukvadze (Gruzija) 574, 8. Jing Juana (Kina) 568 krugova.

- Dobro smo počeli ovo finale Svetskog kupa – komentar je v. d. selektora Gorana Maksimovića, koji vodi šestočlanu srpsku selekciju na ovom prestižnom takmičenju.- Nadam se da će i u nastavku biti lepih vesti…

Drugog dana finala Svetskog kupa na olimpijskom stelištu u Minhenu gađaće vazdušnom puškom Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (”Akademija Maksimović”).

Vazdušnim pištoljem za žene gađaće još Jasna Šekarić i Zorana Arunović, a MK pištoljem Andrija Zlatić. Andrea Arsović i Nemanja Mirosavljev će gađati i MK puškom trostav.