XS
SM
MD
LG

Ribnica – Reprezentacija Makedonije 1:4

Kraljevački prvoligaš u dva dana je odigrao dva kontrolna susreta sa najbljom odbojkaškom reprezentacijom Makedonije, koja se već nekoliko dana nalazi na pripremama u Brzeću. U Brusu su Makedonci slavili tesno 3:2, posle velike borbe, ali u Kraljevu nije bilo neizvesnosti. Od početka su naši južni susedi zaigrali vrlo sigurno, imali vrlo raspoložene igrače, ali su ton igri davali prvotimci kragujevačkog Radničkog Nakovski i Gjorgijev. Ribnica je igrala loše, sa mnogo grešaka, a primećuje se i umor koji je posle jednomesečenog rada stigao „musketare“. Mnogo direktnih grešaka olakšalo je posao protivniku, pokušavao je trener domaćih Dragan Đorđević izmenama da pokrene svoj tim ali nije išlo. Ipak, dve provere su odlično poslužile za znatno promenjen sastav Ribnice koji je do sada odigrao tri provere i sve tri međunarodnog karaktera.
Uprkos porazima u kontrolnim mečevima zadovoljan sam. Pre svega činjenicom da smo imali jako ozbiljne rivale, ekipe izuzetno snažne i kvaliteta koji nećemo videti u našem prvenstvu. Zadovoljan sam i zalaganjem igrača na pripremama, radi se dosta, noge su teške i to se najbolje vidi kroz ovaj veliki broj grešaka koji smo napravili. Sledi nešto lakši deo rada, jer moramo tempirati formu za Balkansku ligu i turnir u Modriči. Već 4. i 6. septembra igramo nova dva kontrolna meča sa jednim rumunskim prvoligašem – naglasio je trener Ribnice Dragan Đorđević.
Makedonska selekcija nastavlja rad u Brzeću spremajući se za kvalifikacioni meč za EP sa Češkom.

Hala sportova  Gledalaca: 100  Sudije: Zelenović i Kovačević (Kraljevo) Rezultat: Ribnica – Reprezentacija Makedonije 1:4, po setovima (14:25, 22:25, 18:25, 25:19, 12:15)
Ribnica: Gavrilović, Mijalković, Usiljanin, Bićanin, Lazarević, Kovačević, Popadić, Jović (libero), Milovanović, Borovnjak, Mrdak, Radević, Radivojević 
Makedonija: Georgijevski, Josifov, Gjorgijev, Milev, Despotovski, Milkov, Nakovski, Simovski, Mitev, Trajčevski, Karanović, Ginov, Milev, Zafirov, Joksimovski