XS
SM
MD
LG
07.09.2008 A. Daišević

Prijateljska odbojkaška utakmica Ribnice

U drugom kontrolnom meču kraljevačkog i rumunskog prvoligaša mnogo bolja igra Ribnice i sigurna pobeda. Pre dva dana bilo je tesnih 3-2 za „musketare“, ali u subotu uveče gledali smo izuzetno razigran tim trenera Dragana Đorđevića. Strateg prvoligaša iz grada na Ibru započeo je meč sa izmenjenom postavom u kojoj je mesto našao i najnovije i najveće pojačanje Ribnice, bivši reprezentativac Jugoslavije i SCG, Vladan Đorđević. Pored njega u primačkoj dijagonali igrao je i najveći odbojkaški talenat u zemlji Uroš Kovačević, na poziciji tehničara Radivojević u dijagonali sa izvanrednim Gavrilovićem, dok su na poziciji srednjih blokera igrali Radević i Milovanović. Ton igri davao je uvek borbeni libero Jović, ali i svi ostali igrači koji su dobili šansu tokom meča bili su na vrlo visokom nivou. Malobrojna publika je uživala i znala pravim ovacijama da nagradi odbojkaše Ribnice za odličnu igru i pobedu. Rumunski tim, petoplasiran u prethodnoj sezoni prve lige našeg suseda, nije na pripremama u Srbiji (Lučanima) kompletan, ali ton igri daju četvorica naših internacionalaca Madžarević, Dačović, Šajnbereger i večeras odlični Ateljević.

Ribnica je u dosadašnjim kontrolnim utakmicama igrala sa stranim ekipama i reprezentacijama, a već od naredne nedelje kreću dueli sa našim najboljim timovima. U sredu u Brzeću snagu „musketara“ odmeriće šampion C. zvezda na čelu sa rođenim Kraljevčaninom Željkom Bulatovićem,a u subotu u Kraljevu gostuje Partizan sa trenerom Milanom Žarkovićem još jednim izdankom Ribnicine odbojkaške škole.

RIBNICA – REMAT (ZALAU) 4 : 1 (25-22, 25-15, 26-28, 25-22, 25-18)
Kraljevo; Hala sportova Gledalaca: 150 Sudije: Kljajić i Zelenović (Kraljevo)
RIBNICA: Gavrilović, Mijalković, Đorđević, Bićanin, Lazarević, Borovnjak, Jović (libero), Milovanović, Kovačević, Radivojević, Mrdak, Radević
REMAT: Stojan, Madžarević, Dačović, Ateljević, Šajnberger, Gontariju, Kabar, Pop, Moriješ (libero), Todoran, Paškan