XS
SM
MD
LG

Andrija Živković za Media portal: Titula, pa rastanak!

Zvezda je rođena – tihog i povučenog mladića iz Niša jedan stepenik deli do postizanja vrhunskih rezultata, a već mu je dodeljen epitet nove zvezde srpskog fudbala i naslednika mladih Partizanovih igrača koji su već nosioci igre u mnogim evropskim klubovima. Andriju Živkovića posetili smo u bazi „Orlića“ u hotelu „Livade“ gde je do nedavno boravila mlada fudbalska reprezentacija Srbije. Andrija Živković je postao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Srbije. Mladi Nišlija je 11.oktobra u prijateljskom meču sa selekcijom Japana oborio rekord star 31 godinu koji je držao Mitar Mrkela.

PB190647

 

Novinarka Media portala sa Andrijom Živkovićem

- Još sam uzbuđen zbog debija. Neverovatan osećaj, još nisam svestan da sam oborio taj rekord. Drago mi je što sam debitovao na oproštajnoj utakmici Dejana Stankovića, počinje priču za Media portal Andrija Živković.

Već nakon završetka osnovne škole Andrija se iz Niša preselio u Beograd.

- Do završetka osnovne škole putovao sam vikendom na relaciji Niš – Beograd, a onda sam se sa roditeljima preselio u glavni grad.

Novi miljenik „grobara“ ne razmišlja o odlasku iz Partizana.

- Ne razmišljam trenutno o odlasku. Mlad sam, želim prvo da osvojim titulu sa Partizanom i ostavim trag u crno-belom dresu. Ugovor me veže do 2016. godine, a posle ćemo videti, kaže Živković.

Mladi vezista Partizana ovoga leta došao je u žižu javnosti.

- Sve je to deo fudbala. Drago mi je što sam krenuo ovim stopama i nadam se da će tako biti do kraja moje karijere.

PB190648Svoj evropski debi Andrija Živković je doživeo 29. septembra, protiv Tuna, u Plej ofu za UEFA ligu Evrope u porazu Partizana od 0-3.

Andrija Živković

Broj: 17

Pozicija: Vezni

Rodjen: 11.07.1996.

Visina: 170 cm

Težina: 66 kg