XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Delegacija Indonezije u poseti “Kući fudbala”

STARA PAZOVA, 21. novembar (Info centar).- Visoka delegacija Indonezije posetila je “Kuću fudbala” u Staroj Pazovi. Domaćini uglednim gostima su bili v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica kao i Predrag Galović, direktor sportskog kompleksa.

Visoku sportska delegaciju Indonezije predvodio je predsednik Nacionalnog komiteta sporta (KONI) general Suharton, a u delegaciji su bili potpredsednik Inkirivanga (zadužen za međunarodnu saradnju) i potpredsednik Siparson (zaduženim za razvoj sporta) kao i ambasador Indonezije u Srbiji njegova ekselencija Semjuel Samson.

U toke posete, viska sportska delegacija prijateljske Indonezije pratila je i trening rukometašica Angole koje su na pripremema za Šampionat sveta čiji će domaćin početkom decembra biti Srbije.

Ambasador Samson je bio zadivljen uslovima koje pruža centar i predložio Predragu Galoviću, direktoru sportskog kompleksa da se uputi pismo Ministarstvu inostranih poslova Srbije gde bi se pozvali svi amabasadori u Srbiji da se upoznaju sa kompleksom. Posebeno je istakao ulogu Sportskog saveza Srbije u jačanju sportskih veza sa Indonezijom jer je najmasovnija nevladina organizacija na Balkanu, Sprtski savez Srbije potisao ugovor sa Nacionalnim sportskim komitetom Indonezije čime su otvoreni novi pravci za saradnju, razmenu stručnjaka i sportista.

-Imamo odličnu saradanju sa Sportskim savezom Srbije i uveren sam da će sportisti i stručnjaci iz Indonezije iskoristiti priliku da dođu kod nas u Pazovu i da se pripremaju za velika takmičenja – rekao je Predrag Galović.

Delegaciji Indonezije su Vladimir Batez i Dane Korica poklonili dresove fudbalske reprezentacije Srbije sa prezimenima što je izazvalo veliko oduševljenje gostiju a vršilac dužnosti generalnog sekretara SSS Vladimir Batez je podvukao:

- Očekujemo da u decembru ugovor o saradnji potpišu i resorno ministarstvo Indonezije i Ministarstvo omladine i sporta Srbije na čijem čelu je proslavljeni vaterpolista Vanja Udovuičić. Uglednim gostima pružili smo priliku da u toku boravka u Srbiji na najdirektniji način steknu uvid kako funkcioniše naš sport. Pre “Kuće fudbala” posetili su i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, jednu od najuglednijih naučnih ustanova u sportu u ovom delu Evrope. Ponudili smo sportistima i sportskim stručnjacima iz Indonezije vrhunske uslove za pripreme i trening i očekujem da se ubuduće saradnja i na tom planu proširi.