XS
SM
MD
LG

Azanjke po drugi put za redom na republičkom takmičenju

Azanja već 15 godina nema rukometni klub ali rukomet u ovoj varošici još živi. Devojčice osnovne škole Radomir Lazić drugi put za redom je pošlo za rukom da se plasiraju na završno republičko takmičenje u konkurenciji osnovnih škola. Ovaj tim koji vode učiteljica Bojana Marinković i profesor Damir Živković za samo 4 godine je osvojio preko 20 trofeja i pored toga što nemaju adekvatne uslove za trening jer ova škola i sama Azanja nemaju sportsku halu. 

 

 I ako nemaju adekvatne uslove za trening učenicama ove škole je pošlo za rukom da po drugi put za redom se plasiraju na zavržno republičko takmičenje osnovnih škola koje će se održati 7 i 8 decembra u Kikindi. Na prethodnom održanom u Karatašu su ostvarile treće mesto. A na tom putu su im stajale škole iz Velike Plane, Petrovca na Mlavi, Bora, Kladova, Rume. 

 Posle pobeda nad osnovnim školama "3 oktobar" iz Bora 12:4 i "Bata Bulić" iz Petrovca učenice OŠ Radomir Lazić su došle u situaciju da ponove uspeh sa predhodnog prvenstva pa i ostvare bolji uspeh.
Nadamo se da će ove devojčice ostvariti ozbiljnu karijeru u rukometu i da će Azanja jednog dana dobiti sportsku halu gde će ubuduće stasatu neka nova deca i šampioni.