XS
SM
MD
LG
05.12.2013 Administrator

Konferencija za medije pred početak Svetskog prvenstva u rukometu za žene

Selektor Saša Bošković:

-Ajde da poželimo jedni drugima sreću, ja Vama na uspešnom radu, da možete da pišete lepe izveštaje iz divnog grada Niša iz divne hale „Čair“. Normalno je da ćemo se mi potruditi da to na terenu ulepšamo i odigramo dobro, a da vi imate prave vesti za vaše čitaoce i gledaoce. Ono što je bitno je, da smo mi jako raspoloženi, da su devojke spremne i da jedva čekamo kada će u petak da bude otvaranje Prvenstva i prvi duel sa Japanom od 18 sati. Ocekuje nas jako teško prvenstvo i mislim da je ovo jedno od najjačih do sada. To je moje mišljenje. Iako nema Rusije, Švedske… mislim da je do sada najveća konkurencija.

O meču sa Japanom, selektor Saša Bošković je rekao:

-Većina devojaka će prvi put igati protiv Japana. One su jako zanimljiva reprezentacija. Dosta su niske i brze. Ono ono što očekujemo od njih je zona 3:2:1 ili 3:3, i mi se za to spremamo. Ja smatram da smo kvalitetniji, ali moramo biti svesni da moramo dati sve od sebe ukoliko želimo da startujemo pobedom.

Ivana Milošević, reprezentativka Srbije:

-Ovo Prvenstvo će biti teško. Mogu da obećam da ćemo dati 150 odsto na terenu, da ćemo se boriti za svaku loptu, da će da izgaramo, jer nadam se da samo tako možemo doći do velikog rezultata. Verujemo jedna drugoj, verujemo stručnom štabu, ljudima iz Saveza i samo tako ćemo ostvariti naš cilj. Volim što smo u Nišu, jer sam provela divnih 6 godina ovde. Znam da je Niš rukometni grad i nadam se da će hala biti u svakom meču puna i da će nas podržati kako oni to znaju – najbolje.

Biljana Filipović, reprezentativka Srbije:

-Pre svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam posle 6 godina opet ovde, što ću imati priliku da igram u renovinranom „Čairu“. Ja bih ovako uporedila ovu dvoranu, – ako je „Pionir“ hram košarke, onda je „Čair“ –hram rukometa. Mi smo dale sve od sebe do sada, odradili sve što je potrebno. Očekujemo start sa pozitivnom energijom u meču sa Japanom. Trudićemo se da damo sve od sebe, da ne razočaramo.

Jelena Popović, reprezentativka Srbije:

-Biće nam teško na Svetkom prvenstu. Poznato je da smo na prošlom evropskom bile četvrte. Mi smo sebi zacrtale jedan cilj i on će biti težak. Igraćemo u Nišu, što mi je posebno drago, jer sam ovde provela dve divne sezone. Ne sumnjam u publiku i verujem da će nas podržati u velikom broju.

Biletarnica hale „Čair“ biće otvorena u petak, 6. decembra 2013. od 10,00 sati. Za prvih 100 kupaca Rukometni savez Srbije odobrio je popust. Cena karata je 600, 800 i 1,600 dinara. Dođite da zajedno navijamo za reprezentaciju Srbije!

Selektor Saša Bošković, u petak 6. decembra 2013.u 10,00 sati na tehničkom sastanku odrediće 16 devojaka koje će braniti boje Srije na premijernom meču sa selekcijom Japana.

Svečano otvaranje 21. Svetskog prvenstva za rukometašice je u petak, 6. decembra u 17,15 u hali „Čair“. Šampionat će otvoriti predesednik Svetske rukometne federacije, Hasan Mustafa, a u ime domaćina prisutnima će se obratiti ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić.

Na jučerašnjem treningu reprezentaciju Srbije posetio je Đorđe Višacki, generalni sekretar OK Srbije, a danas je to učinio Vladimir Batez, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.