XS
SM
MD
LG
18.09.2008 A. Daišević

Ribnica počinje takmičenje u Balkanskoj ligi

Za razliku od ostalih naših superligaša, za odbojkaše kraljevačke Ribnice nova sezona počinje u subotu. U Modriči se od 19.-21. septembra održava kvalifikacioni turnir novoustanovljene Balkanske lige, koja će se u prvom izdanju igrati po turnirskom sistemu. Pored istimene domaće ekipe i Ribnice na ovom turniru će nastupiti i ekipa Budve,a samo pobednik nastavlja takmičenje učešćem na finalnom turniru u Rumuniji sledećeg vikenda. U kraljevačkom superligašu su kompletan pripremni period podredili ovom takmičenju, uprkos ogromnim finansijskim nedaćama i organizacionim problemima, uspeli su da skockaju ekipu koja bi, uz dužno poštovanje protivnika, trebalo da izbori plasman na finalni turnir.
- U Ribnici smo prvo ponosni na činjenicu da smo prvi srpski klub koji će učestvovati na ovom takmičenju i obaveza je tim veća da odigramo najbolje što ekipa može i dostojno predstavimo zemlju iz koje dolazimo. Nama je OSS ponudio učešće u ovom takmičenju na ime prošlosezonskog plasmana u ligi i mi smo prihvatili urpkos velikim finansijskim nedaćama koje već duže vreme opterećuju naš klub. Imali smo obećanje od lokalne samouprave i grada Kraljeva da će nam pomoći, jer na međunarodnoj sceni predstavljamo i grad iz koga dolazimo, ali se toj pomoći još uvek nadamo. Koliko je situacija teška govori podatak da ćemo u Modriču krenuti na dan odigravanja svoje prve utakmice, u subotu rano ujutro, jer moramo smanjiti troškove koliko je god moguće. I prethodne dve godine smo se mučili putujući za Slovačku i Nemačku po 16, 17 sati, sudbina nam je i sada ista – kaže direktor Ribnice Đurađ Milinković.

Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou. Prelazni rok je dobro odrađen, dolazak Mijalkovića, Radivojevića i eks reprezentativca Đorđevića podigao je kvalitet tima koji je kroz seriju kontrolnih utakmica tražio pravu formu.
- Ovo je sada jedan nov tim, jer pored pomenutih novajlija šansu dobijaju i dečaci iz našeg kadetskog i juniorskog pogona Kovačević, Mrdak i Borovnjak. Imali smo, kao nikada ranije, izuzetne rivale u pripremnom periodu, osim C. zvezde i Partizana, svi ostali protivnici su nam bile strane ekipe i reprezentacije, tako da se ekipa dobro uigrala, ali taj proces još traje. Da još tražimo formu govore i rezultati posldnje dve utakmice sa Partizanom, ali siguran sam da će Ribnica igrati kvalitetnu odbojku i da ćemo učiniti sve da se plasiramo na finalni turnir u Rumuniju – naglašava Dragan Đorđević trener Ribnice.
Informacije o rivalima su oskudne?
- U Modriči smo nekoliko poslednjih godina bili redovni učesnici tamošnjeg tradicionalnog turnira, ali verujem da domaćin sada ima drugačiji tim. O Budvanima tek ne znamo ništa, ali kako je kvalitet skoncetrisan u ekipi Budvanske Rivijere, očekujem da smo kvalitetniji sastav od crnogorskog predstavnika. Tu nekih velikih mudrolija nema, potrebno je pobediti oba rivala ako želimo da prođemo dalje, a ne moram da naglašavam koliko bi to bio veliki uspeh za naš klub, pa i srpsku odbojku u celini. Pred nama je veoma ozbiljan zadatak i tako se moramo ponašati – zaključuje Đorđević.
Hoće li i ovoga puta odbojkaši Ribnice biti jači od nedaća koje ih prate ostaje da se vidi. Možda je ovo jedan od onih trenutaka kada proradi poznati srpski inat, da se pokaže i dokaže da se sve može!