XS
SM
MD
LG

Sombor : Miodrag Šljukić pobednik prvog memorijala Sombor open" Dragiša Milićević 2013"

Odigravanjem devetog kola,u prostorijama šahovskog kluba u Somboru, završen je prvi memorijalni turnir Sombor Open "Dragiša Milićević 2013". Nakon tronedeljnog nadmetanja, tridesetak šahista, odigralo je preko 120 partija po švajcarskom sistemu uz kompjutersko parovanje sa digitalnim merenjem vremena igre. Posle uzbudljivih borbi, prvi pobednik ovoga memorijala, koji se igra u znak sećanja na prerano preminulog šahiste i šahovskog sudije, Dragana-Dragiše Milićevića,je poznati šahista iz Sombora, Miodrag Šljukić, koji je iz devet kola sakupio 7 poena. Šljukić je u poslednjem kolu savladao Travicu, a na njegov mlin je išla i podela plena, odnosno remi Nemanje Sadovskog i odlične Marine Gajčin. Sa pola poena iz ove partije, Sadovski je imao isto sedam, kao i prvi Šljukić, ali sa slabijim Buholcom. I za treću poziciju je odlučio Buholc, pa je Vladimir Cvetković, zahvaljujući pobedi nad Ilijom Vlaisavljevićem, postao trećeplasirani, a mlada apatinka se morala zadovoljiti četvrtim mestom .Peti Miroslav Lalić iz Rastine i šesti Ivan Kolompar, turnir su završili sa po 6 osvojenih poena.Treba reći da su ovaj turnir , dobrim igrama i dobrim plasmanom, obeležili mladi igrači, a najmlađi među njima je desetogodišnji Aleksandar Mojzeš , koji se na kraju našao u gornjem delu tabele. Svojom igrom i hrabrim nošenjem, najprijatnije je iznenadila apatinka Marina Gajčin, koja se na ovome turniru predstavila u najboljem svetlu. Turnir je dobro organizovao ŠK Sombor ,a završen je podelom nagrada najboljima.

Na snimcima : Pobednik prvog memorijala : Miodrag Šljukić i ostalih troje  nagrađenih i najmlađi učesnik zajedniči snimak prvih četvoro sa direktorom turnira Josipom Dekić i sudijom Radomirom Kovačić., i detalj sa devetog kola u prostorijama šahovskog kluba.

 

Detalj sa devetog kola u prostorijama šahovskog kluba.

Tabela br 1: Rezultati poslednjeg kola

Tabela br2 : Konačna tabela  I memorijala

Na snimcima : Pobednik prvog memorijala : Miodrag Šljukić i ostalih troje  nagrađenih i najmlađi učesnik, kao i  zajedniči snimak prvih četvoro sa direktorom turnira Josipom Dekić i sudijom Radomirom Kovačić.