XS
SM
MD
LG

SP za rukometašice: Kristalna dvorana bolja od Copper Box – a

U subotu je odigrano kompletno prvo kolo na Svetskom prvenstvu za rukometašice u našoj zemlji. U grupi C, koja se igra u Zrenjaninu, odigrani su sledeći mečevi:  Angola – Argentina 33:23, Poljska – Paragvaj 40:6, Norveška – Španija 22:20.

rsz span norveska 3

Detalj sa utakmice Španija – Norveška

 Najinteresantnija je bila utakmica između Norveške i Španije.

- Teška utakmica odmah na početku takmičenja. Vrlo smo zadovoljni što smo pobedili. Poslednji naš duel smo izgubili. Španija je pružila snažan otpor, pa smo srećni što smo osvojili dva boda – rekla je Mia Hermenson Hogdah, pomoćni trener reprezentacije Norveške, koja je imala podršku svojih vernih navijača na tribinama Kristalne dvorane.

Čestitam selekciji Norveške na pobedi. Bila je teška utakmica. Utakmicu su odlučile odbrane golmana. Mislim da smo bili blizu pobede – rekao je selektor Španije, Horhe Duenjas de Galarsa. 

Na tribinama Kristalne dvorane su bili i ambasadori Argentine i Angole. Reprezentacija Angole je imala i podršku grupe navijača, a reprezentaciju Poljske (koja je deklasirala Paragvaj), bodrilo je troje navijača iz Lublina. 

rsz poljaci

- Lublin je grad rukometa. Naš tim je 16 puta bio šampion Poljske u poslednjih 20 godina – kaže Mihal Szubartowski (36). – Ovo mi je drugi put da sam u Srbiji. Prošle godine u decembru sam bio na ženskom prvenstvu Evrope u rukometu, u Novom Sadu i Beogradu. Bio sam i u Smederevu. Ljudi su bili prijatni, uvek spremni da nam pomognu. Stigli smo u Zrenjanin samo par sati pred utakmicu. Lepa je dvorana i prvi utisci su pozitivni.

U Zrenjanin su sa različitih strana sveta stigli navijači, rukometašice, sudije i novinari, ali i volonteri. Među njima je i dvadesetpetogodišnja Laura Agena iz Buenos Airesa. Ona je diplomirani sportski novinar, a reprezentativka Argentine, Noelija, joj je najbolja drugarica. To je takođe uticalo da se prijavi za volontiranje na SP.

rsz volonetrka iz argentine

Volonterka iz Argentine: Laura Agena

- Ovo nije moje prvo volontersko iskustvo. Bila sam na muškom Svetskom prvenstvu u Barseloni i na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Londonu. Mogu da kažem da je vaša Kristalna dvorana lepša od Copper Box – a u Londonu! Posebno je lepa danju. Dopada mi se što je sve od stakla – kaže Laura.

Sutra je na programu drugo kolo C grupe SP za rukometašice. U Kristalnoj dvorani se igraju sledeći mečevi:

15.45 Paragvaj – Angola

18.00 Španija – Poljska

20.15 Argentina – Norveška

Karata još uvek ima, a mogu se kupiti u agenciji Globo Tours na Magistrali ili na biletarnici Kristalne dvorane.