XS
SM
MD
LG

Rvači Proletera 13. put ekipni prvaci države

Finale rvačkog plej – ofajje održano sinoć u sportskoj sali Zrenjaninske gimnazije. Plej – off Prve savene lige startovao je polufinalni mečevima. Najpre je Proleter savladao Radnički iz Sombora rezultatom 7:0, dok je u drugom meču Novi Sad posle velike drame savladao subotički Spartak rezultatom 4:3. U meču za treće mesto ekipa Radničkog iz Sombora je posle velike borbe savladala Spartak rezultatom 4:3. U velikom finalu Proleter je savladao Novi Sad sa 6:1.

Evo i pojedinačnih rezultata finalnog meča:

Do 55 kilograma Marković – Vuković 1:0

Do 60 kilograma Fris – Lacković 1:0 Tehnički tuš u prvoj rundi

Do 66 kilograma Mate Nemeš – Boškov 1:0

Do 74 kilograma Viktor Nemeš – Štajer 1:0

Do 84 kilograma Balo – Stankić 1:0

Do 96 kilograma Stanojčić – Miočinović 1:0 Tehnički tuš u drugoj rundi

I do 120 kilograma Franjković – Pavlović 0:1

rsz rvaci sampioni

Nijedna ekipa nikada nije na ovako impresivan način stigla do šampionske titule.

- Sve ekipe su se odlično borile. Inetersantan plej – of, atraktivne borbe. Verujem da je publika uživala. Proleter je za nijansu bio bolji od ostalih ekipa.  Čestitam svim ekipama – rekao je predsednik RSS, Željko Trajković.

- Presrećan sam što smo osvojili treću uzastopnu, a ukupno 13 – tu titulu u istoriji kluba. Zahvaljujem se upravi kluba, koja nam je omogućila vrhunske uslove za rad. Svi momci su pružili maksimum, a imali smo i sreće da niko nije bio povređen ove sezone. Nećemo imati odmor. Odmah krećemo sa pripremama za narednu godinu – rekao je trener RK Proleter, Bojan Mijatov. 

- Ova titula će ostati upisana zlatnim slovima u istoriju Rvačkog kluba Proleter. Sada izgleda da smo lako došli do titule, ali trebalo je mnogo rada i mnogo prolivenog znoja – istakao je predsednik “crveno – belih”, Dragan Vulešević.

Zrenjaninci su osvojili i sve pojedinačne nagrade. Najbolji trener Prve savezne lige je Bojan Mijatov, najbolji sudija Nikola Torbica, najbolji mladi takmičar je Viktor Nemeš, a najbolji rvač Prve savezne lige je Dejan Franjković.