XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Luda žurka u Bundes ligi

KELHAJM, 9. decembar (Info centar).- Tek drugi put u istoriji Bundes lige u streljaštavu dogodilo se da na “prvoj tabli” u nekom meču gađaju dva stranca i to iz iste zemlje!

Damir Mikec u ekipi Gmund iz Kelhajma i Andrija Zlatić u timu Minhena sastali su se u petom kolu Bundes lige vazdušnim pištoljem u Kelhajmu i domaćin je slavio sa 4:1!

Poslednji poen poen Gmundu doneo je Damir Mikec protiv Andrija Zlatića 382:380 i to je bila četvrta pobeda tima iz Kelhama u ovoj sezoni!

- Bila je to luda žurka, nikada ništa slično nisam doživeo – priča Damir Mikec.- Andrija i ja na svakom takmičenju gađamo jedan protiv drugoga ko će biti bolji, to je neka naša tradicija, ali nikad se nije desilo da budemo “jedan na jedan” a da atmosfera bude paklena kao na fudbalskom meču, uz trube, buvnjeve, čegrtaljke, harmonike i ostale navijačke rekvizite. U Bundes ligi svih deset strelaca, po pet u ekipi, gađa odjednom i dogodilo se da su ostali završili mečeve i da smo ostali samo Andrija i ja. Navijanje je bio urnebesno, na mojoj strani je bilo da smo domaćini i da je veći do publike bio uz mena, a navijali su i takmičari sa linije koji su završili. Koliki je bio veliki pritisak svedoči i činjenica da smo obojica u poslednjoj seriji “ubili” po 93 kruga. Otežavajuća okolnost je i da na se semaforu posle svaka dva hica objavljuje kolika je razlika. U trećoj seriji imao za ovakva takmičenja “kosmičkih” 98 krugova i tu sam stekao prednost…

Mikec je u četiri kola Bundes lige, koliko se takmičio imao sve četiri pobede. U četvrtom kolu je savladao sa 385:366 Tobiasa Stenbergera a Kelhajm je osvojio bodove protiv Grosatigena 3:2.

- Bila je to dobra priprema za jedan od derbija petog kola protiv Minhena – objasnio je Mikec. - Rival je bio slabiji, pobedio sam sa 19 krugova razlike. I ovde je bilo navijanja, buka je bila neopisiva, pogotovo kada nišaniš. Koristim i čepove za uši i antifone pa ipak ne pomaže. Imaš utisak kao da si na svadbi sa trubačima koji ti sviraju „na uvce“.

U četvrtom kolu Bundes lige, Minhen je gostovao Etlingenu i slavio sa 4:1. Zlatić se namerio na Islanđanina Asgiera Suigurgeirsona i izgubio sa 391:380 krugova.

U vođstvu posle pet kola je Valdenburg sa 10 bodova (bez poraza). Kelhajm je drugi sa osam (četiri pobede) a Vilm am Rajn i Minhen su treći i četvrti sa po šest bodova (tri pobede).

U grupi „Sever“ Fardorf, za koji gađa Zorana Arunović (ovo kolo je preskočila zbog „Trofeja Mladosti“ u Zagrebu) je u četvrtom kolu na gostovanju pobedio Zilfeld sa 3:2 dok je kod kuće ubedljivo poražen od vodećeg Kriftela sa 5:0. Kriftel, Basum, Olimpija Berlin i Broisted imaju po osam bodova. Fardorf je sedmi sa dva boda.