XS
SM
MD
LG

Tekvondo - Stefan Marković, svodi račune: Uspešna 2013. godina

Na kraju svake kalendarske godine “podvlači se crta”. To je uradio i mladi sportista iz Pećinaca, Stefan Marković (11), član Tekvondo kluba Zmaj.

- Iza mene je šesta godina kako se bavim ovim prelepim sportom - kaže

Stefan Marković, nosilac crnog pojasa - Dok su se moji vršnjaci družili i igrali, ja sam se od prvog dana bio posvećen radu. Znao sam da naporni treninzi i vežbe kući moraju dati rezultate. Ova, 2013. godina mi je posebno draga. Položio sam za crni pojas, a petu godinu za redom proglašavan sam za najboljeg pionira. Na domaćim i medjunarodnim turnirima ostvario sam zapažene rezultate: Prvenstvo Vojvodine - prvo mesto; medjunarodni turnir u Vršcu - drugo mesto; Prvenstvo Srbije - drugo mesto. Zlatne medalje sam osvojio na medjunarodnim turnirima u Bijeljini i Novom Sadu. Ove medalje su posledica, izmedju ostalog, napornih priprema na Tari, Karatašu i Čanju.

Šta te očekuje u 2014. godini?

- Ono što je sigurno, daleko više odricanja i znoja, pošto prelazim u kategoriju kadeta - ističe Stefan Marković - U planu su još jedne pripreme na Tari. U maju je Prvenstvo sveta u Azerbejdžanu. Pre toga me očekuje kvalifikacioni turnir u Švedskoj.

Poznavajući Stefana Markovića i njegovu, do fanatizma, posvećenost tekvondou, verujemo da će u 2014. godina biti uspešna. U njegovoj sobi, koja podseća na “trofejnu salu”, mesta za medalje je sve manje.

 

Stefan Marković (TK Zmaj, Pećinci)