XS
SM
MD
LG

I veterani nagradili najbolje

Tradicionalnim okupljanjem i uručenjem nagrada i priznanja, u restoranu „Jezero“, kragujevački Klub veterana „Mika Mudrić“ obeležio je uspešnu sezonu. Ovaj klub veterana organizovao je više prijateljskih utakmica i druženja sa sličnim klubovima uzemlji. Pehari su uručeni igračima, trenerima i ostalim članovima koji su doprineli da se ovaj klub, pored Partizana i Crvene zvezde, svrsta među najaktivnije u Srbiji. Od 21 utakmice, koliko je „Mika Mudrić“ odigrao u ovoj godini, zabeležio je 16 pobeda, tri remija i samo dva poraza, uz impozantnu gol-razliku od 56:18. Važnije od toga su nezaboravna druženja sa veteranima, nekadašnjim fudbalskim asovima iz Uba, Mionice, Novog Sada, Šapca, Vlasotinaca, Pančeva, Zubinog Potoka na Kosovu i drugih klubovima.

Radomir Ćirilović, predsednik, i Željko Buzić, najbolji strelac veterana „Mika Mudrić“ (Foto: M. Jovičić)

Radomir Ćirilović, predsednik i jedan od osnivača Kluba veterana „Mika Mudrić“ podsetio je na rezultate u ovoj godini.

- Da bismo sačuvali uspomenu na našeg druga Miku Mudrića, vrsnog stručnjaka u Fabrici namenskih proizvoda, pre 25 godina klubu smo dali njegovo ime. Svake godine, krajem avgusta, u Kragujevcu organizujemo Memorijalni turnir „Mika Mudrić“, na kojem smo ove godine osvojili prvo mesto u konkurenciji veterana Vlasine iz Vlasotinaca, Čivijaša iz Šapca i reprezentacije Lige veterana Novog Sada. Učestvovali smo i na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Miroslav Selaković Falja“ u Ubu, gde smo bili treći, iza domaćina Jedinstva i Dinama iz Pančeva Postigli smo dobre rezultatei na ostalim pritateljskim utakmicama i posebno u druženju u „trećem poluvremenu“ - ističe predsednik Ćirilović.

Na kraju svake godine klub veterana „Mika Mudrić“, prema pedantnoj evidenciji o svakom susretu, sa ocenama igrača i postignutim golovima, proglašava listu najboljih, kojima se uručuju priznanja.

U ovoj godini najbolji igrač bio je kapiten i jedan od osnivača kluba Đorđe Božić, inače radnik „Zastave oružje“, koji je pored pehara dobio i nagradu Sindikalne organizacije ove fabrike – izgraviran nož bajonet. Već treću godinu uzastopno Željko Buzić, poznati fudbaler i sada trener Arsenala, proglašen je za najboljeg strelca. Postigao je 17 izvanrednih pogodaka, od kojih su većina odlučivali pobednika. Neki golovi su bili efektni da bi mogli da mu pozavide i mnogi aktivni fudbaleri Superlige. Nagrađen je najbolji golman Dejan Smiljanić Kića, a priznanje za fer-plej dobio je Zlatko Despotović Beli. Najborbeniji igrač u sva „tri poluvremena“, pevač i zabavljač i „naj drug“ bio je Nebojša Pantović, alias Panta grof, nekadašnji igrač Radničkog i drugih klubova. Ekonom Tijosav Đurić Tija, pored pehara dobio je i dres FK Radnički 1923 sa brojem 10, koji mu je uručio Zoran Radosavljević Zuba, proslavljeni fudbaler, sada pomoćnik šefa stručnog štaba kragujevačkog superligaša i jedan od igrača Kluba veterana „Mika Mudrić“. Nagrađen je trener Radoslav Marković Mirkovac, koji godinama uspešno vodi ovu ekipu.

Uprava kluba, posebno se zahvalila Skupštini grada, Fabrici „Zastava oružje“ i Sindikalnoj organizaciji ove fabrike, kao i brojnim sponzorima i prijateljima, koji su pomagali klub tokom godine, posebno u organizovanju Memorijalnog turnira „Mika Mudrić 2013“ – Skupštini grada, „Prizmi“, „Gruži“ d.o.o, Hotelu „Lazarević“, Pumpi „Kole petrol“, „Prometeksu“, Fudbalskom savezu Regiona zapadne Srbije… Dobra saradnja ostvarena je i sa Sportskim centrom „Mladost“ i klubovima Šumadija 1903, Sušica, Vodojaža, Jadran, Jedinstvo iz Petrovca, Pobeda iz Beloševca i drugima..

Željko Buzić, nekadašnji igrač Radničkog i još nekih klubova, koji je dobio priznanje kluba za najboljeg strelca veterana, kaže:

- Volim fudbal i igranje u „Miki Mudriću“ za mene predstavlja posebno zadovoljstvo.Trenerski posao je nešto sasvim drugo. Ovo druženje uz fudbal je nešto nezaboravno. Volim da dajem golove i da moja ekipa pobeđuje. Zahvaljujući dobroj saradnji u ekipi uspeo sam da postignem 17 golova, ili četiri više nego u prethodnoj godini. Nadam se, biće ih još – poručio je Buzić.

U narednoj godini „Mika Mudrić“ planira da odigra dvadesetak prijateljskih utakmica sa klubovima iz Srbije i iz okruženja. Pored saradnje sa makedonskim Rabotničkim iz Skoplja , Rudarom iz Ugljevika iz Republike Srpske, u planu je saradnja i sa Leotarom iz Trebinja, takođe, iz Republike Srpske.

Poslednju utakmicu u ovoj godini veterani „Mike Mudrić“ odigraće u nedelju sa veteranima Šumadije 1903 na Bubnju.