XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kovačić pobedio u Gradišci i oborio rekord kuglane

GRADIŠKA, 29. decembar (Info centar).- Igor Kovačić, juniorski i seniorski reprezentativac Srbije, član Crvene zvezde oborio je sa 666 čunjeva (418 u pune i 246 u „čišćenju“) rekord kugane u Gradišci i osvojio prvo mesto na drugom „Memorijalnom turniru Sanjin Aleksić“ u spomen na talentovanog mladog kuglaša iz ovog mesta tragično nastradalog u saobraćajnoj nesreći.

Stari rekrod držao je seniorski reprezentativac BiH Davor Kalat sa 665 čunjeva.

Prva četiri mesta pripala su članovima omladinske reprezentacije Srbije. Drugi je bio Robert Ernješi sa 618, a treći Radovan Vlajkov takođe sa 618 čunjeva ali slabijim „čišćenjem“ (229:227) u odnosu na Ernješija. Četvrti je bio Alen Kujundžić sa 611 čunjeva, peto mesto pripalo je talentovanom Nemanji Galiću (BiH) sa 597 čunjeva, a šesto Ačaru Čakrami (BiH) sa 577 čunjeva.

Sedmo mesto pripalo je juniorskom reprezentativcu Srbije Norbertu Ernješiju sa 569 čunjeva, dok je 12. bio još jedan reprezentativac Srbije Balaž Kovač sa 554 čunja. Učestvovala su 24 mlada kuglaša iz BiH i Srbije.

- Zahvaljujemo se domaćinima na izuzetnom gostporimstvu i čestitamo na organizaciji – rekao je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije i vođa srpske delegacije na ovom turniru.- Videli smo odlično kuglanje sa nekoliko vrhunskih rezultata i siguran sam de ćemo se i narednih godina radovati uspesima ovih mladih kuglaša.

Reprezentaciju Srbije na ovom turniru vodio je selektor juniora Vojko Pavlović. Trofeje su obezebdili porodica Aleksić i vredni kuglaški radnici iz Gradiške.