XS
SM
MD
LG

Zrenjaninke Ivana i Jovana obeležile 2013. godinu

Atletičarka Ivana Španović blistala je na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Ona je u skoku u dalj osvojila bronzanu medalju sa preskočenih 6,82 metra, postvivši državni i lični rekord.

To je bio najveći uspeh sezone, budući da je sa Emirom Bekrićem, koji je bio treći u trci na 400 metara prepone, ostvarila najveći uspeh srpske atletike na Svetskim šampionatima.

 

ivana spanovic red bull Mlada Zrenjaninka je pre toga pobedila na prvenstvu Balkana u dvorani u Istanbulu, postavivši rezultatom 6,73 metra lični rekord u zatvorenom, a zatim je osvojila zlato i na Blakanijadi u Staroj Zagori. Ivana je zbog tih uspeha proglašena najboljom sportistkinjom Srbije u 2013. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije i Atletskog saveza Srbije.

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević je sa Vakifbankom osvojila titulu Lige šampiona i trofej na Svetskom klupskom prvenstvu. Jovana Brakocevic Korektorka reprezentacije Srbije je na oba takmičenja izabrana za najkorisniju oddbojkašicu, a budući da je MVP bila i na Evropskom prvenstvu 2011, kao i u Evropskoj ligi iste godine, postala je prva Evropljanka koja je izabrana za najbolju igračicu na četiri takmičenja.