XS
SM
MD
LG

Nindže će dugo pamtiti 2013. godinu

Sportski klub ninđucu BUJINKAN bio je veoma uspešan u 2013. godini. Klub je ove godine bio uspešan organizator 4. Ninjutsu kampa na Fruškoj Gori. Teme kampa bile su tanto i rokušaku bo, obrađene su i teme iz veranja, topografije, orijentiringa, preživljavanja u prirodi, noćnih treninga sa skrivanjem, zasedama i šunjanjem. Članovi kluba učestvovali su na raznim promocijama borilačkih veština, kao i na raznim seminarima ninjutsu – a, kako kod nas tako i u inostranstvu. 

U Beogradu je održan Ultramaraton samoprevazilaženja. Učestvovalo je preko 160 trkača iz 11 zemalja, koji su se takmičili u trkama na 6h, 12h, 24h i štafeti. Rekord staze trke 24h je 210km, a ove godine je 220km koliko je istrčao maratonac iz Makedonije.

rsz slika2

Član ninđucu kluba BUJINKAN Duško Batinić učestvovao je na trci 24h i uspeo je da obori svoj lični rekord od prošle godine pretrčavsi 176km (158 km prošle godine) i tim rezultatom zauzeo sedmo mesto.

Takmičari ju jutsu sekcije osvojili su veliki broj medalja i tri pehara. Na Prvenstvu Srbije u konkurenciji kadeta Dimitrije Starovlah je osvojio treće mesto, dok je u konkurenciji seniora Biljana Tapavički osvojila prvo mesto, Velimir Mišić i Igor Vučićević osvojili su treća mesta.

rsz slika3

Veoma uspešni u svojim kategorijama iako su ostali bez medalja bili su Marko Radović, Milan Krezović i Milovan Savanović osvajanjem petih mesta. 

Učestvovali su na Međunarodnim turnirima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Nemačkoj na kojima je osvojeno 10 zlatnih, 11 srebrnih i tri bronzane medalje, kao i tri pehara.

rsz slika4

Na međunarodnom turniru u Temerinu u konkurenciji seniora Nenad Čokulov je u finalu pobedio takmičara iz Slovenije full iponom u prvoj minuti borbe i osvojio prvo mesto.

Najbolji plasman ostvarili su Biljana Tapavički (srebro) i Velimir Mišić (bronza) na 7th ISA GAMES EUROPEAN OPEN CUP-u u borilačkim disciplinama .

rsz slika5

Klub je bio uspešan organizator KUP-a SRBIJE na kojem je učestvovalo 150 takmičara iz cele Srbije. Ju jutsu Savez Srbije dodelio je zahvalnicu klubu za razvoj i doprinosu ju jutsu sporta, koju je u ime kluba primila najuspešnija takmičarka Biljana Tapavički.

slika6

Zrenjaninci su na ovom takmičenju imali sedam predstavnika, a osvojeno je osam medalja – četiri zlatne i četiri bronzane. Dve medalje je osvojio Dimitrije Starovlah, a po jednu Biljana Tapavički, Andrijana Krstić, Nenad Čokulov, Milan Krezović, Marko Radović i Igor Vučićević.