XS
SM
MD
LG

Amela Terzić i Uroš Kutlešić pobednici novogodisnje trke u Mrsaću

Tradicija ni ovoga puta nije izneverena, pa je po 43. put u pomoravskom selu Mrsać kod Kraljeva održana Novogodišnja atletska trka. Prema očekivanju, kod seniorki pobedila je reprezentativka Amela Terzić, a kod seniora Uroš Kutlešić.

Nekoliko stotina gledalaca pored staze, izuzetno lep decembarski dan, i blizu 100 takmičara iz Novog Pazara, Paraćina, Raške, Čačka, Kosovske Mitrovice, Leposavića, Užica i Kraljeva obeležili su ovogodišnju trku. Prva sportska manifestacija u našoj zemlji počela je trkom đaka mesne OŠ „Petar Nikolić“ i članova škole fudbala „Morava Kiker“, a pobedio je kod dečaka Živan Ramović, a kod devojčica Jovana Puzić. Najviše uzbuđenja bilo je u trci dana kod seniora gde je u klasičnom sprintu pobedu odneo Uroš Kutlešić iz Užica.

- Volim da dolazim i trčim u Mrsaću, ova trka ima posebnu draž i ove godine je bila vrlo jaka. Hvala organizatoru koji je sa desetkom položio ispit, a hvala i Kojiću koji je bio pravi takmac i učinio da trka bude vrlo neizvesna. Godinu sam počeo pobednički, nadam se da će se tako nastaviti i na stazi, jer mi je želja da u 2014. godini ostvarim neki zapaženi rezultat i na međunarodnoj sceni – rekao je posle pobede u Mrsaću Uroš Kutlešić iz AK Užice.

Sam dolazak Amele Terzić, državne reprezentativke i jedne od najboljih srpskih atletičarki, podigao je kvalitet trke seniorki, a samo 48 sati posle učešća na uličnoj trci u Austriji, Amela je trijumfovala i u Mrsaću.

- Ovo je za mene jako bitna trka. Moji atletski počeci su vezani za novogodišnju trku u Mrsaću i zato se ne postavlja pitanje, uvek dolazim ovde. Trudila sam se maksimalno, iako je umor bio prisutan, ali sam zadovljna nastupom, a vidim da su zadovoljni i gledaoci. Takođe, drago mi je da su moje klupske drugarice na postolju, to govori da se u AK Novi Pazar dobro radi i da ću uskoro sigurno dobiti pravu atletsku naslednicu – naglasila je pred velikim brojem novinara Amela Terzić.

Na kraju sve čestitike organizatoru koji je vrlo uspešno organizovao novogodišnju atletsku trku u godini kada mesni fudbalski klub Morava slavi 90 godina postojanja.

R E Z U L T A T I :

Seniorke (1650 m): 1. Terzić (Novi Pazar), 2. Rožajac (Novi Pazar), 3. Dautović (Novi Pazar)

Seniori (6600 m): 1. Kutlešić (Užice), 2. Kojić (Sloboda ČA), 3. Pantić (Užice)

Juniorke (1650 m): 1. Zornić (Novi Pazar), 2. Sekulić (Užice), 3. Plojović (novi Pazar)

Juniori (3300 m): 1. Urošević (Sloboda ČA), 2. Ajdarević (Novi Pazar), 3. Mićović (Leposavić)

Starije pionirke (1650 m): 1. Mićović (Užice), 2. Sekulić (Sloboda ČA), 3. Propadović (ČAK)

Stariji pioniri (1650 m): 1. Zilkić (Novi Pazar), 2. Bibić (Novi Pazar), 3. Soldatović (ČAK)

Mlađe pionirke (1650 m): 1. Jovanović (Užice), 2. Tomić (Čačak), 3. Petrović (Novi Pazar)

Mlađi pioniri (1650 m): 1. Džakovac (Novi Pazar), 2. Nikolić (ČAK), 3. Jevtić (Trepča)

Veterani (6600 m): od 40-50 godina 1. Dragiša Filipović (SFS Borac) od 50-60 godina 1. Mirko Minić (Užice) preko 60 godina 1. Aleksandar Šljivić (Beograd)