XS
SM
MD
LG

U Kupu je sve moguće

Odbojkaši Radničkog igraće večeras (Dvorana „Vizura“, 17,00) utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije, protiv beogradskog Partizana. Bez obzira na to što podmlađena ekipa Radničkog u dosadašnjem delu sezone igra po sistemu toplo-hladno, kragujevački odbojkaši, kako najavljuju, u Beograd ne putuju sa belom zastavom, iako je ekipa Partizana favorit u ovom susret.

- Posle lošeg izdanja u Subotici, sledi nam izuzetno težak meč. Partizan je izrazit favorit, ali potrudićemo se da ga iznenmadimo – najavljuje Dejan Matić, trener Radničkog.

Foto: S. Radovanović

Ono što je, uvek, za svakog trenera najvažnije to je da je zdravstveni bilten povoljan i da nema povređenih ili bolesnih igrača.

Matić ističe da je prevashodni cilj Radničkog da se u prvenstvu plasira na jedno od prva četiri mesta i veruje da njegova ekipa može da stabilizuje igru, što bi bilo dobro da pokaže i protiv Partizana.

- Iako u našoj ligi nema slabih protivnika, već su, uglavnom ujednačeni, činjenica je da nešto lošije igramo protiv, uslovno rečenom, slabijih protivnika, a u boljem svetlu se prikazujemo u duelu sa jačima. Ne mora, dakle, ništa da znači što je Partizan jači. Jeste da nam žreb nije bio naklonjen, ali u kup utakmicama uvek ima iznenađenja. Uostalom, u prvenstvenom susretu u Kragujevcu pokazali smo da možemo da se nosimo sa favorizovanim Partizanom i izgubili smo u dramatičnoj završnici (2:3). Verujemo da imamo šansi da, ukoliko izborimo povoljan rezultat u Beogradu na svom terenu krunišemo pobedom i plasmanom u polufinale Kupa.