XS
SM
MD
LG

Uspešnije proleće u Radničkom

Fudubaleri kragujevačkog superligaša juče su počeli pripreme za nastavak prvenstva. Posle prozivke, održali su i prvi trening. Od danas ulaze u normalan trenažni proces i radiće dva puta dnevno, pre podne na terenu, a popodne u balon sali ili teretani. U subotu ih očekuje jedan trening i testiranje fizičke spremnosti, a nedelja je dan odmora. Pripreme će se do 2. februara realizovati u Kragujevcu, gde će se odigrati i dve-tri prijateljske utakmice, a potom se ekipa seli u Antaliju i za 12 dana odigraće nekoliko utakmica sa klubovima koji se tamo pripremaju.

Predstavnici uprave i stručnog štaba Radničkog na prvom sastanku sa igračima (Foto: S. Radovanović)

Pozdravlajući igrače i čestitajući početak rada, predsednik Radničkog 1923 Milenko Marjanović izneo je optimistička očekivanja u nastavku prvenstva i od njih zatražio maksimalno zalaganje, a uprava će, kako je rekao, sa svoje strane učiniti sve što je potrebno da se što bolje pripreme, spremno dočekaju start prvenstva i prvi susret sa imejakom iz Niša, na stadionu “Čika Dača”.

- I pored svih okolnosti koje smo imali, zadovoljni smo plasmanom u jesenjem delu. Očekujemo da će nam proleće biti još uspešnije. U finišu jesenjeg dela prvenstva prikazali smo bolju igru i rezultate, a ekipa je dobila fizionomiju. Bićemo jači i za jedno, dva ili tri pojačanja, koja još držimo u tajnosti. Ono što je poznato i veoma značajno zadržali smo kostur tima i sa onim što ćemo dovesti bićemo jači. Problem je besparica, ali imamo interesovanje nekih klubova za naše igrače i nadamo se da ćemo dugovanja da izmirimo. Moramo da smanjimo platni spisak na 22 igrača i dvojicu golmana. Preostaje nam da se dogovorimo sa igračima koji mogu da odu u druge klubove. Želimo da svi odrade svoj posao maksimalno, mi u upravi svoj deo, a vi na terenu i rezultati će doći. Očekujemo da odigrate sa manje žutih kartona i opravdate dres kluba iza koga stoje grad Kragujevac, navijači i svi mi. Jedino vi svojim igrama možete da vratite publiku na stadion, što je i jedan od naših ciljeva, koje su već ostvarili neki klubovi u našem okruženju – rekao je predsednik Marjanović juče na prvom sastanku sa igračima Radničkog 1923.

Fudbaleri kragujevačkog superligaša na prvom treningu ( Foto: S. Radovanović)Šef stručnog staba kragujevačkog superligaša Radmilo Ivančević, iako još nema jasnu sliku ko dolazi i ko odlazi iz kluba, veruje da njegovi fudbaleri mogu u nastavku prvenstva da ostvare bolje rezultate. Predočio im je i plan priprema do polaska u Tursku i za vreme boravka u Antaliji.

- Ovo je za nas novi početak. Ovde u Kragujevcu radićemo do 2. februara, kada ćemo nstaviti bazične pripreme u Antaliji i odigrati šest-sedam utakmica. Siguran sam da ćemo imati teško proleće, ali očekujem da ćemo igrati bolje nego jesenas. Mnogo toga zavisi od nas i samo maksimalnim zalaganjem na pripremama i utakmicama možemo i do boljih rezultata. Do polaska u Antaliju, pored redovnih treninga, imaćemo i dve-tri prijateljske utakmice, kako bismo u Antaliji odmah mogli da igramo, što nam je i cilj. Tamo ćemo imati nekoliko težih provera, a po povratku u Kragujevac i jednu lakšu utakmicu, kako bismo prvenstvo i prvu utakmicu za prolećne bodove sa Radničkim iz Niša dočekali spremni – obrazložio je svoj plan priprema trener Ivančević.

Na pitanje novinara da li će ekipa pretrpeti promene šef struke kragujevačkog superligaša nije mogao ništa određeno da kaže, ali je naglasio da ako se stvore uslovi za dovođenje pojačanja to moraju da budu provereni igrači.

- Ono što se za sada zna je da su nas napustili Otašević, Simović i Porkari, a odlazak je najavio i Marjanović. Sve ostalo je u “magli”, ali je sigurno da ne želimo da dovodimo bilo koga. Ako budemo u situaciji da nekoga dovedemo, to mora da budu kvalitetniji igrači od momaka koje ovde imamo. U suprotnom, oslonićemo se na ovo što imamo uz dvojicu-trojicu igrača iz našeg pogona i to će da bude kostur tima. Želja svakog trenera je da dovede kvalitetnije igrače nego što ima. Verujem u ove momke, koje imamo, jer su pokazali pri kraju jesenje sezone dobru igru. Uz dobar rad još ćemo napredovati i očekujem da osvarimo svoj plan – optimista je trener Ivančević.

Fudbaleri kragujevačkog superligaša na prvom treningu ( Foto: S. Radovanović)Jučerašnjem prvom treningu odazvalo se 24 igrača. Nije se pojavio povređeni Darko Fejsa, koji će ponovo na operaciju i za njega je, kako tvrdi predsednik Marjanović, ova sezona završena. Nisu trenirali Aleksandar Stojmirović i Dušan Petronijević, a opravdano je odsustvovao Ivan Petrović.

Prvi trening odradili su golmani Ognjen Čančarević, Žarko Trifunović i Marko Šimić, zatim Petar Pavlović, Slavko Marić, Miloš Tintor, Lazar Rosić, Vladimir Bubanja, Nikola Kovačević, Stefan Nedović, Bojan Beljić, Darko Spalević, Stefan Petrović, Lazar Popović, Filip Knežević, Radovan Krivokapić, Komnen Andrić, Bojan Malinić i Uroš Vidović. Sa prvim timom trenirali su i petorica mladih igrača iz Pobede Beloiševac: Bojan i Dejan Miljuš, Lazar Petrović, Petar Šimunović i Darko Bjelanović. Ko će od ovih mladića putovati na pripreme u Antaliju naknadno biće naknadno odlučeno dogovorom Uprave i stručnog štaba Radničkog 1923 i beloševačkog srpskoligaša.

 


Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28