XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Mikec i Zlatić se plasirali na finalni turnir Bundes lige

MINHEN, 15. januar (Info centar).- Minhen Andrije Zlatića i Kelhajm Damira Mikeca plasirali su se finalni turnir Bundes lige u disciplini vazdušni pištolj čiji će domaćin 8. i 9. februara biti Rotenburg!

U šestom i sedmom kolu gađao je samo Andrija Zlatić i zabeležio dve pobede. U šestom kolu je doneo važan poen za pobedu Minhena od 3:2 na gostovanju u derbiju Valdenburgu. Savladao je portugalskog internacionalca Žoao Koštu sa 388:383 kruga. U sedmom kolu, Minhen je poražen u gostima od Dinamit Firta sa 3:2 ali je Zlatić sa 381:377 pobedio Nemicu Klaudio Verdičio. Iz grupe “Jug“ na završni turnir su se plasirali Kelhajm Damira Mikeca kao prvi, Valdenburg kao drugi, Dinamit Firt kao treći i Zlatićev Minhen kao četvrti.

Iz grupe „Sever“ na fajnal ejt su se kvalifikovali Basum, Broisted, Kriftel i Olimpija Berlin. Fardorf Zorane Arunović je završio ligaški deo na sedmom mestu.

Najbolji prosek u ligaškom delu od strelaca iz klubova koji su se plasirali na završni turnir, imala je ukrajinska olimpijka Olena Kostevič, prvi pištolj Basuma, sa 389 krugova, dok je Damir Mikec sa 386,33 kruga imao drugi prosek! Zlatić je imao solidan prosek 382,17 krugova. I Mikec i Zlatić su po proseku bili najbolji u svojim ekipama.

U četftinalu 8. februara Kelhajm će se sastati sa Olimpijom iz Berlina, dok će Minhen na megdan Dinamit Firtu. Istog dana će se održati polufinale, a 9. februara je finale i meč za treće mesto.